Dimarts, 21 setembre 2021

EXPOSICIONS

El MACBA posa el focus en les pràctiques artístiques actuals de Barcelona amb una línia d’exposicions col·lectives

|

El MACBA estrenarà a l’octubre la línia d’exposicions col·lectives ‘Panorama’, per aprofundir en la col·laboració i el diàleg amb artistes actuals i agents culturals del seu entorn. De fet, el museu vol fomentar la creació d’obres de nova producció i presentar-les juntament amb obres recents que es mostrin per primer cop a la ciutat. La primera edició arrencarà amb l’exposició ‘Apunts per a un incendi dels ulls’, comissariada per Hiuwai Chu (del MACBA) i el col·lectiu Latitudes (Max Andrews i Mariana Cánepa Luna). Hi participaran artistes com Ana Domínguez, El Palomar (Mariokissme i R. Marcos Mota, Laia Estruch, Arash Fayez, Antoni Hervàs i Rasmus Nilausen, entre altres. Cada edició tindrà un equip curatorial format diferent.
L’exposició es podrà visitar del 22 d’octubre d’aquest any al 27 de febrer del 2022, i ocuparà tot l’últim pis de l’edifici Meier.

La mostra no es regeix per un tema central, sinó que les obres van teixint certes inquietuds i motius sorgits de les visites d’estudi i de les converses dels curadors amb la comunitat artística. Entre d’altres, la imatge que té la ciutat de si mateixa, els conceptes de reparació i pertinença, la dissidència de gènere i la nostra relació amb la vida no-humana.

‘Apunts per a un incendi dels ulls’ aplega obres que han estat comissionades especialment per a l’ocasió, juntament amb produccions recents, que es mostraran a Barcelona per primera vegada. Comprenen una àmplia varietat de disciplines, que inclouen pintura, escultura, treball amb paper, videoinstal·lacions, performance, fotografia i tèxtil.

El títol de l’exposició surt d’un llibre de poesia de Gabriel Ventura (‘Apunts per a un incendi dels ulls’, Documents documenta, 2020), que evoca una metàfora que estimula una reflexió sobre la visió, i incita a explorar una definició més extensa de veure que implica els altres sentits i també altres formes d’accedir al coneixement.

Publicitat