Setmanari digital i cultural

Dijous, 30 març 2023

El Mercat de les Flors experimenta amb el flamenc des de la dansa contemporània a ‘Flamingos’

L’espectacle d’Albert Quesada es podrà veure del 21 al 24 de març dins la Quinzena Metropolitana de Dansa

|

- Publicitat -

L’espectacle ‘Flamingos’ dirigit per Albert Quesada s’aproximarà al flamenc amb ballarins de dansa contemporània al Mercat de les Flors. Per Quesada ha sigut interessant agafar els elements propis del flamenc que tot espectador té al seu imaginari i barrejar-ho amb elements dispars. Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors, ha definit l’obra com “una peça contemporània que fa la recerca cap al flamenc”. L’espectacle es podrà veure des d’aquest dissabte fins al 24 de març a la Sala MAC dins la Quinzena Metropolitana de Dansa que realitza el Mercat. ‘Flamingos’ és la primera obra de producció pròpia del Mercat amb coproducció de la Quinzena metropolitana de dansa.
El director ha comentat que alguns dels elements reconeixibles del flamenc que es poden veure a la seva obra són el ritme, la direccionalitat dels moviments i la claredat. Ha afegit que el que li agrada del flamenc és que els ballarins ho donen tot “sense cap dubte” i volia traslladar això a l’espectacle.

Aquests elements aniran acompanyats a l’escenari amb músiques tan variades com cançons de Whitney Houston, Elton John, flamenques o d’òpera. Quesada ha explicat que en un primer cop d’ull potser no es veu la relació que tenen amb el flamenc però que si l’espectador les mira amb “calma” podrà veure que tenen una intensitat o ritme que són “molt propers a com ballem el flamenc”.

Publicitat

Així mateix, ha confessat que moltes de les cançons les han escollit els ballarins perquè volia que se sentissin còmodes i motivats a l’hora de pujar a l’escenari perquè així sortissin moviments i expressions facials “de veritat” que recordessin a les del flamenc.

Quesada ha donat total llibertat als dissenyadors de vestuari, Jorge Dutor i Txell Janot, per crear-lo i, ha explicat, “donen la brillantor” que no han “posat amb els llums”. Segons el director, la il·luminació “és molt més suau” i el vestuari és més “radical” per la quantitat de roba i estils que porten.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies