Setmanari digital i cultural

Dimecres, 31 maig 2023

El Museu del Modernisme de Barcelona dedica una exposició a Els 4 Gats amb obres de Picasso, Casas i Rusiñol

La mostra es podrà visitar del 14 d’abril al 14 de juliol i compta amb més de 200 obres de 63 artistes

|

- Publicitat -

El Museu del Modernisme de Barcelona acull l’exposició ‘Els 4 Gats. Bressol del Modernisme’ amb 200 obres de 63 artistes relacionats amb el moviment d’Els 4 Gats. La mostra s’inaugura després del 50è aniversari de la mort de Picasso i es concep com l’única exposició de l’any Picasso que ressegueix els seus orígens com a artista a Barcelona, segons Gabriel Pinós, comissari de l’exposició. Es podrà visitar del 14 d’abril al 14 de juliol i comptarà també amb obres de Ramon Casas, Santiago Rusiñol, Joaquim Mir o Ramon Pichot, entre altres. A través de pintures, dibuixos, cartells, escultures i peces de mobiliari la mostra fa un recorregut per la bohèmia del modernisme retent homenatge a l’establiment que va posicionar el moviment artístic.

‘Els 4 Gats. Bressol del Modernisme’ ressegueix un fil històric pel Modernisme català i el seu posicionament a la ciutat de Barcelona a través de sis àmbits.

Publicitat

S’inicia el recorregut amb l’espai dedicat a l’Exposició Universal de 1888, que es presenta com a punt de partida de la mostra donant pas al modernisme català a través d’artistes com Pere Borrell i Arcadi Mas i Fondevila.

El segon espai està dedicat a Antoni Gaudí i el cercle de Sant Lluc. Aquest àmbit es planteja com el contrapunt de la bohèmia modernista aplegant obres d’aquesta associació configurada com una fraternitat que tenia com a objectiu posar l’art al servei de la religió i recuperar-ne la seva puresa.

Seguidament el visitant es podrà endinsar a l’espai dedicat a la influència que va tenir Montmartre i la bohèmia parisina en la renovació de l’art català. S’hi troben obres de Joaquim Sunyer, Joan Cardona o Xavier Gosé, que hi van romandre llargues temporades seduïts per la Belle Époque.

El local modernista de Els 4 Gats, eix principal de l’exposició, és el següent àmbit que ressegueix l’experiència artística que van viure Ricard Canals, Pau Roig, Pere Romeu, Ramon Casas, Santiago Rusiñol o Pablo Picasso.

L’exhibició acaba amb dues sales dedicades al cartellisme i a la imatge de l’Espagnolade

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies