Divendres, 26 febrer 2021

El nou programa de TV3 ‘Batalla monumental’ buscarà el monument preferit dels catalans

Roger de Gràcia torna a la televisió pública per conduir l'espai, amb Candela Figueras i Ivan Medina com a reporters

|

TV3 buscarà el monument preferit dels catalans amb el nou programa ‘Batalla monumental’. El programa contraposarà en clau d’humor i durant sis diumenges a la nit una dotzena de monuments del territori i descobrirà històries desconegudes, amb un programa final per escollir el guanyador. Roger de Gràcia torna a la televisió pública com a mestre de cerimònies de l’espai, acompanyat de Candela Figueras i Ivan Medina. En cada programa hi intervindran personatges populars vinculats a cada lloc i inclourà també la participació dels espectadors. El concurs, de caràcter familiar i que s’ha hagut d’adaptar a les mesures derivades de la pandèmia, busca ser “divulgatiu” i, alhora, posar en valor el patrimoni històric i cultural català.

La selecció de la dotzena de monuments ha prioritzat la seva importància històrica, patrimonial i l’entorn natural amb diversitats d’estil, usos, períodes històrics i d’equilibri territorial. Concretament, combatran a ‘Batalla monumental’ dos castells, dos jaciments, dues catedrals, dos monestirs romànics, dos monestirs i dos espais modernistes, que s’acompanyaran d’imatges d’una gran “qualitat visual”. Els espectadors no ¡trobaran en aquesta primera temporada, per exemple, la Sagrada Família, un monument que no descarten que aparegui en un futur.

El productor executiu de Som*, Marc Roma, i el director de ‘Batalla monumental’, Uri Garcia, han coincidit en assenyalar que la idea és mostrar de manera “orgullosa i desacomplexada” espais de Catalunya.

El cap d’Entreteniment i Culturals de TV3, Cristian Trepat, ha reconegut que buscaven un espai a la graella en el ‘prime time’, que ha acabat situant-se en els diumenges a la nit, malgrat ser una franja “molt complicada i competida”, i s’ha obert a ampliar la selecció de monuments a possibles noves temporades. La consellera de Cultura, Àngels Ponsa, que també ha participat en la roda de premsa de presentació aquest dijous, s’ha mostrat partidària de continuar contribuint en el projecte.

- Advertisement -

La producció de TV3 amb la col·laboració de Sàpiens (Som*) –que ja tenia aquest concurs en format digital – és un dels projectes seleccionats per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, amb el suport del Departament de Cultura, a la convocatòria per fomentar produccions audiovisuals i reactivar el teixit empresarial d’aquest sector.

- Advertisement -