Setmanari digital i cultural

Dimecres, 31 maig 2023

El Parlament dona suport a la rumba catalana perquè sigui patrimoni cultural i immaterial de la humanitat per la UNESCO

Músics canten la cançó de Peret ‘Gitana hechicera’ al Saló de Passos Perduts

|

- Publicitat -

El Parlament ha dona suport aquest dimecres a la candidatura de la rumba catalana perquè sigui declarada patrimoni cultural i immaterial de la humanitat per la UNESCO. La vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, ha llegit aquest migdia, durant el ple del Parlament, una declaració de la Junta de Portaveus en aquest sentit. La declaració està signada pel PSC-Units, ERC, JxCat, CUP, ECP i Cs. Tot seguit, un grup de músics, convidats per la Plataforma per la Defensa de la Rumba Catalana, han cantat la cançó de Peret ‘Gitana hechicera’, al Saló de Passos Perduts.

Publicitat

La declaració està signada pel PSC-Units, ERC, JxCat, CUP, ECP i Cs. El text expressa el suport del Parlament a la candidatura promoguda per la Plataforma per la Defensa de la Rumba Catalana i convida “al conjunt de la societat a respectar, gaudir i impulsar la difusió de la rumba catalana com a expressió musical i cultural que forma part de la riquesa i la diversitat de la cultura catalana”.

El Parlament recorda que aquest gènere musical va néixer a Barcelona als anys 50 del segle XX i que les seves “arrels africanes i llatines la converteixen en un símbol de diversitat, mestissatge i transmissió cultural entre pobles”, a més de ser “una manera de viure dels gitanos catalans”.

La declaració diu que els Jocs Olímpics de Barcelona “van mostrar la rumba catalana al món” i que “avui el Parlament vol tornar a portar la rumba catalana al món, no per un dia o una temporada sinó perquè sigui establerta i recordada com una aportació gitanocatalana que traspassa les fronteres de Catalunya”.

A l’actuació musical hi ha assistit Vergés, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, la vicepresidenta segona de la Mesa, Assumpta Escarp, els secretaris tercer i quart, Carles Riera i Rubén Wagensberg, la presidenta suspesa, Laura Borràs, el cap de l’oposició, Salvador Illa, a més de presidents, portaveus i diputats dels diferents grups parlamentaris.

L’actuació ha anat a càrrec d’Antonio Carbonell Giménez, Antonio Carbonell Valentí ‘Sicus’, Daniel Salvat, Santos Gabarre, Manuel Gabarre, Miguel Serviole i Carlonia Durán.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies