Dimecres, 21 octubre 2020

Publireportatge

El programa “FlipArt” es torna virtual per continuar apropant els joves a les arts escèniques i visuals

|

Neix la versió virtual del “FlipArt”, el programa de la Diputació de Barcelona per a la difusió de les arts escèniques i visuals entre els joves, que ha hagut d’adaptar-se a les mesures de seguretat vigents als centres escolars.

El nou “FlipArt Virtual” pretén que el joves no desconnectin de les arts mentre les noves circumstàncies no permetin realitzar les activitats presencials.

La nova proposta consisteix en la presentació d’artistes de diferents disciplines d’arts escèniques i d’arts visuals, que durant una hora es connectaran online i en directe amb els joves dels centres de secundària, batxillerat i cicles formatius de la demarcació de Barcelona.

La prova pilot del “FlipArt Virtual” es realitzarà d’octubre a desembre i permetrà que els joves es connectin per streaming des de l’aula o des del seu domicili amb els artistes, els quals estaran als seus tallers o sales d’assaig i des d’allí els explicaran en viu la seva trajectòria i experiència professional d’una manera amena i propera. A més, es facilitarà el feedback entre els joves i els artistes perquè puguin debatre al voltant de les qüestions exposades amb la intenció de promoure coneixement, estímuls i relacions envers les arts. Trobareu el catàleg complet aquí.

Diferents modalitats artístiques

La primera sessió del “FlipArt Virtual” ha estat a càrrec de Sergi Ramis, pedagog i compositor musical, expert en percussió corporal i beatbox, el passat 5 d’octubre, per als joves de l’escola FEDAC de Vic. La següent serà la trobada virtual amb les actrius Marta Pérez i Carme Pla de la companyia T de Teatre, en una sessió per a l’Institut La Llauna de Badalona, el 13 d’octubre; mentre que el coreògraf i ballarí Pere Faura es connectarà amb l’Institut Alexandre de Riquer de Calaf, el 16 d’octubre, i amb l’Institut Pla Marcell de Cardedeu, el 20 d’octubre.

Il·lustració de Sebastià Brosa / Diputació de Barcelona

Aquests són quatre dels 20 artistes i creadors que integren el catàleg que s’ofereix als centres educatius de la demarcació de Barcelona, excepte als de la ciutat, amb professionals provinents d’àmbits com el teatre, la dansa, la música, el circ, la màgia o el còmic.

El llistat d’artistes el completen: David Baró (mentalista), Jordi Martínez (pallasso i actor), Guille Vidal-Ribas (ballarí especialitzat en danses urbanes), Jordi Vidal (actor i cantant), Roger Bernat (artista i dramaturg), Lalo López (músic, compositor i productor), Roberto G. Alonso (artista multidisciplinari), Anna Taratiel (artista d’art urbà), Guillem Cirera (actor de teatre musical), Eli Coll i Jordi Mas (artistes de circ), Kap (ninotaire) i Fafá Franco i Laura Giberga (imatge performativa).

Els oficis de les arts

També diferents tècnics de professions vinculades a les arts explicaran als alumnes a través del “FlipArt Virtual” què hi ha darrera el teló i què fa possible la posada en escena dels espectacles: l’escenògraf Sebastià Brosa, la figurinista i dissenyadora de vestuari Míriam Compte i l’especialista en caracterització i maquillatge Eva Fernández.


Més informació a: https://www.diba.cat/web/oda/flipart-virtual