‘El Rei Lear’, ‘El curiós incident del gos a mitja nit’ i ‘L’art de la comèdia’ lideren les nominacions als Premis Butaca de Teatre

El Teatre Principal de Barcelona acollirà el 23 de novembre la gala de lliurament dels guardons, atorgats per votació popular
Barcelona (ACN).- ‘El Rei Lear’ amb vuit nominacions, ‘El curiós incident del gos a mitja nit’ també amb vuit, ‘L’art de la comèdia’ amb sis i ‘Una giornata particolare’ amb cinc són els espectacles que lideren les nominacions als XXI Premis Butaca de Teatre de Catalunya, dividits en 19 categories. ‘El President’, ‘Terra Baixa’ i ‘La gavina’ també parteixen com a favorits a uns guardons que s’atorguen per votació popular i que es lliuraran el 23 de novembre des del Teatre Principal de Barcelona. Quant als espectacles musicals, destaquen ‘Mares i filles’, ‘A la burgesa’ i ‘El Petit Príncep’, amb tres nominacions cadascuna.
L’antiga Fàbrica Damm ha acollit aquest dimarts al vespre la festa de nominats als XXI Premis Butaca de Teatre de Catalunya, on no hi han faltat els protagonistes dels muntatges més nominats. D’entre aquests, destaca ‘El rei Lear’, una producció del Teatre Lliure nominada a millor muntatge, millor direcció per a Lluís Pasqual, millor actriu per Núria Espert, millor actor de repartiment per Ramon Madaula, i millor actriu de repartiment per a Teresa Lozano, a més de millor escenografia, millor vestuari i millor caracterització.

‘El curiós incident del gos a mitja nit’, un muntatge revelació de la temporada passada també del Teatre Lliure, parteix amb les mateixes nominacions que ‘El rei Lear’ en les categories de millor muntatge teatral, millor direcció teatral per Julio Manrique, millor actor per Pol López, millor actor de repartiment per Ivan Benet, millor actriu de repartiment per Marta Marco, a més de millor escenografia, il·luminació i disseny de so. L’actor Pol López ha dit que la seva obra, que explica la història d’un noi amb Asperger, és fruit de la “reflexió” i la “investigació”, i per això a l’equip estan “contents” de què se’ls “reconegui” el treball.

‘L’art de la comèdia’, una obra del Teatre Nacional de Catalunya la temporada passada , està nominada per a sis categories, entre les quals millor muntatge teatral, millor direcció per Lluís Homar, millor actor per Joan Carreras, millor actor de repartiment per Lluís Villanueva, millor vestuari i millor caracterització.

La producció de La Perla 29 ‘Una giornata particolare’, amb cinc nominacions, també parteixcom a favorita en les categories de millor muntatge, millor direcció per Oriol Broggi, millor interpretació masculina per Pablo Derqui i femenina per Clara Segura, i millor escenografia.

Finalment, ‘El president’, una producció del TNC, El Canal i Temporada Alta i Terra Baixa’ amb quatre nominacions cadascuna, també es troben entre les produccions amb més nominacions als Butaca.

‘Mares i filles’, ‘A la burgesa’ i ‘El Petit Príncep’ destaquen entre els musicals

Entre les produccions musicals amb més nominacions als als XXI Premis Butaca de Teatre de Catalunya es troben ‘El Petit Príncep’ una producció de La Perla 29, ‘A la burgesa’ de Think
big) i ‘Mares i filles’ de Bohèmia’s.

Concretament, ‘El Petit Príncep’ està nominat en les categories de millor espectacle per a públic familiar, millor actor musical per Guillem Martí i millor actriu musical per Elena Gadel. La mateixa cantant, Elena Gadel, ha explicat que la singularitat de l’obra en la què participa resideix en la forma en què el seu director, Àngel Llàcer, ha fet possible que tant adults com nens entenguin la història.
‘Mares i filles’ es troba nominada a les categories de millor muntatge musical, millor actriu musical per Mariona Castillo i Nina, mentre que ‘A la burgesa’ destaca en les categories de millor muntatge musical, millor actor de musical per Albert Mora i millor actriu de musical per Laia Piró. L’actriu Mariona Castillo, nominada pel musical ‘Mares i filles’, s’ha mostrat sorpresa pel reconeixement ja que ha dit que el seu és un “espectacle petit” que havia vist “relativament poca gent”, i ha afegit sentir-se molt il·lusionada pel reconeixement a un “espectacle que els ha canviat”.