Divendres, 26 febrer 2021

El Serielizados Fest obre obre aquest dimarts una edició “més íntima” però que preveu arribar a més públic

El certamen s'alia amb la plataforma Filmin i emetrà entrevistes per YouTube

|

El Festival Internacional de Sèries – Serielizados Fest celebrarà aquest dimarts i fins diumenge la seva 7a edició a Barcelona; en concret al CCCB, Casa Seat i Sala Phenomena; i del 26 al 28 d’octubre també tindrà lloc a Madrid (a la Sala Berlanga i l’Academia de Cine). Segons ha explicat a l’ACN el director del Serielizados Fest, Carles Perelló, el certamen posarà a la venda 2.200 entrades, en una edició “més íntima” per la reducció dels aforaments. “Tenim Filmin com a plataforma a nivell estatal i podrem arribar a molta més gent que l’any passat encara que soni paradoxal”, ha dit, mentre que la “gran incògnita” serà YouTube, on hi penjaran les entrevistes amb creadors, abans presencials, ara amb format nou, i caldrà veure “què passa”.
A banda, Perelló ha assegurat que no els preocupa la reducció d’aforaments, perquè “no és un festival que visqui del ticketing”, sinó que ha destacat que la cita tindrà preus molt populars, amb entrades de tres a cinc euros.

De fet, Perelló ha explicat que l’organització ja treballava en escenaris amb mesures restrictives per la pandèmia: “Teníem previst que pogués passar que hi hagués mesures d’última hora que fessin canviar les mesures del festival”, així que estaven mínimament preparats. Així, l’aforament és del 50% i es prendrà el nom complet dels assistents per permetre el rastreig en cas d’un contagi; a banda, hi haurà distàncies i gel hidroalcohòlic.

D’aquesta manera, ha destacat que l’aliança “inèdita” amb Filmin permetrà evitar aquestes situacions. “Això ens ha fet veure que un festival com el nostre, que sigui en línia, és una possibilitat enorme que explotar el seu contingut”, ja que enguany hi tindran accés des de Galícia a Canàries, sent una porta nova “molt interessant”.

Pel que fa al ticketing de les activitats presencials, al CCCB i Phenomena, ha dit: “Molt bé com cada any. Estan la meitat de les sessions exhaurides. Avui hem posat a la venda les sessions de la Sala Berlanga i l’Academia de Cine de Madrid”, ha dit. Sobre la sessió especial sobre la sèrie ‘La Veneno’ s’ha posat a la venda aquest dimarts al matí i se n’han venut el 60% de les localitats disponibles. En relació amb les projeccions i activitats en línia, caldrà esperar al final del festival, quan es comptabilitzaran en forma de visualitzacions de les diveres sèries.

- Advertisement -

La programació

El festival tindrà una programació presencial protagonitzada per Álvaro Carmona, Javier Olivares i Leonor Watling. A més tindrà un homenatge a El Tricicle i també hi participaran les actrius Vicky Luengo, Georgina Amorós i Diana Gómez.

- Advertisement -

En concret, el Serielizados Fest 2020 inaugurarà la seva setena edició a la Sala Phenomena de Barcelona amb l’estrena a Espanya i en exclusiva de ‘Everything’s gonna be okay’, la nova sèrie de Josh Thomas creador de ‘Please Like Me’. El creador australià és un dels convidats virtuals d’aquesta edició i serà present en el Virtual Show del Serielizados Fest 2020 en Youtube.

Al dia següent, el festival projectarà l’estrena de la nova sèrie de TV3, ‘Buga, Buga’ (Aguacate & Calabaza Films), al Teatre del CCCB, a les 19 hores, on es projectaran dos episodis i hi haurà un col·loqui posterior amb el cast de la sèrie.

El dijous arrencarà amb l’Homenatge al Tricicle, una de les companyies de teatre més internacionals coneguda per sèries mítiques com ‘Chooof’ o ‘Dinamita’ com, i que enguany s’acomiada com a formació estable després de 40 anys de trajectòria. Carles Sans, Paco Mir i Joan Gràcia assistiran al Teatre del CCCB per repassar els seus treballs televisius i parlar dels seus projectes futurs.

Casa Seat, nova seu del festival, acollirà el mateix dijous la xerrada ‘Com consumirem les sèries el 2030?’ sobre les possibilitats tecnològiques i nous models de consum audiovisual del futur. L’experta en indústria televisiva, Elena Neira, moderarà aquesta taula integrada per Joan Carles Tous (Filmin), Patricia M. Val (Futura Space) i el youtuber El Chico Morera.

El divendres serà el torn de l’artista multidisciplinar i showrunner Álvaro Carmona (‘Gent Parlant’) amb una xerrada amb la humorista Charlie Pee, on el creador conversarà de manera informal dels projectes que té al cap i de com treballa a nivell creatiu les seves idees.

Cap de setmana

El cap de setmana hi haurà una xerrada amb Vicky Luengo, Diana Gómez i Georgina Amorós, generació de joves actrius catalanes que està posant cara i veu a l’expansió internacional de la indústria televisiva espanyola. El diumenge començarà amb la projecció del documental ‘Margaret Atwood: A word after a word after a word is power’, una radiografia inèdita de l’escriptora darrere l’univers de ‘El conte de la criada’, i del seu impacte en la cultura global actual i la seva implicació en causes com el feminisme i la lluita mediambiental.

Com a sessió de clausura de la programació a Barcelona, hi haurà l’estrena ‘For Madmen only’, documental sobre la biografia de Del Close, guru de l’humor d’improvisació i mentor de figures com Bill Murray, Bob Odenkirk, Dan Aykroyd, John Belushi, Amy Poehler o Tina Fey.

Programació a Madrid

A Madrid, l’Academia de Cine serà una de les seus per segon any consecutiu de l’edició estatal del Serielizados Fest. La inauguració serà amb l’estrena de ‘Nasdrovia’, creada per Sergio Sarrià, autor de la novel·la original, Miguel Esteban i Luismi Pérez. Ells tres, acompanyats de l’actriu protagonista, Leonor Watling, i el seu director, Marc Vigil, assistiran a l’esdeveniment.

Aquesta edició acollirà també la sessió titulada ‘El Madrid de les sèries: Antidisturbis’, centrada a analitzar les localitzacions de la sèrie creada per Rodrigo Sorogoyen i produïda per Cavall Films i Movistar+. Madrid també tindrà una xerrada dedicada al final de ‘Veneno’ En el col·loqui participaran els principals membres del cast de la sèrie de ‘Los Javis’.

L’últim dia del Serielizados Fest Madrid començarà amb una ponència de Javier Olivares, showrunner d”El Ministerio del Tiempo’ centrada en la sèrie que va crear juntament amb el seu germà Pablo Olivares. La clausura del festival consistirà en el lliurament de premis de la Secció Oficial del Serielizados Fest 2020 i el VII Showcase de Pilots de Ficció amb la projecció dels cinc finalistes.

A més de les activitats presencials, el Serielizados Fest també serà en línia a Filmin amb estrenes de sèries internacionals i nacionals i documentals sobre la cultura pop televisiva i a Youtube amb creadors com Damon Lindelof i Sally Wainwright.

De cara al futur, Perelló ha pronosticat: “Fa pinta que la majoria de festivals audiovisuals seguirem fent edicions en línia o de format híbrid, això segur”, ja que aquestes plataformes han obert una oportunitat d’entendre que ara mateix el món “no té fronteres”, i emplaçar el festival només a un lloc físic “no té sentit”. Així, ha considerat que l’any vinent se seguirà fent una versió en línia combinada amb la digital.

- Advertisement -