Setmanari digital i cultural

Dissabte, 28 gener 2023

MÚSICA

El Sona9 selecciona els 18 artistes que actuaran en la fase preliminar del concurs

Bigwé, F.E.M, Figa Flawas, Joanlupi, Jovedry, Lenand, Nun, Eloi Sayrach, Sequoia, entre els classificats

|

El jurat del Sona9 ha seleccionat 18 artistes classificats dels Països Catalans per al concurs de música emergent que actuaran en la fase preliminar. Els 12 artistes catalans elegits pel jurat són Bigwé, F.E.M, Figa Flawas, Joanlupi, Jovedry, Lenand, Nun, Eloi Sayrach, Sequoia, Subliminal, Vichy Flock i Olga Zoe. Els tres seleccionats valencians són Aina Koda, Kela i Oceäns, i els tres representants balears, Majava, Plan-ET i Xisk. En la 22a edició del certamen hi han participat 132 grups i solistes, 11 del País Valencià i 13 de les Illes Balears. El concurs repartirà 50.000 euros de premis en gravacions de discos, videoclips, material musical i gires per als principals festivals.

Els candidats actuaran en un concert de 20 minuts a partir del qual es decidirà la seva continuïtat al concurs els dies 7, 8 i 15 de juny a l’Antiga Fàbrica Damm de Barcelona, el 9 de juny a la sala 16 Toneladas de València i el 10 de juny al teatre Xesc Forteza de Palma.

Les actuacions es podran seguir en directe i en streaming a través de les webs del Sona9 i d’Enderrock, i tan el públic com els internautes podran votar el seu preferit.

El jurat, integrat per membres d’Enderrock, iCat, TV3, les Cases de la Música i l’equip de producció, seleccionarà els quatre artistes que passaran directament a la fase final. El cinquè semifinalista sortirà de la final del vot popular que es realitzarà online durant el juliol i també serà el guanyador del premi Verkami per Votació Popular. A la recta final del Sona9, els 5 classificats realitzaran una sèrie de proves durant els mesos de setembre i octubre per accedir a la gran final del 10 de novembre a la sala Salamandra de l’Hospitalet de Llobregat.

El repòquer de semifinalistes farà una actuació acústica a iCat i gravarà un tema propi als estudis Music Lan d’Avinyonet de Puigventós, amb la producció de Joana Serrat i les mescles de l’enginyer de so Jordi Solé.

El Sona9 està organitzat per Enderrock, Catalunya Ràdio – iCat, TV3, i els departaments de Cultura i Joventut de la Generalitat de Catalunya i té el patrocini d’Estrella Damm, a més del suport de la Generalitat Valenciana i el Govern Balear, les Cases de la Música, la Societat d’Autors i Editors (SGAE) i l’Associació d’Intèrprets i Executants (AIE).

Publicitat