Diumenge, 25 juliol 2021

LLIBRES

El tradicional Concert de Sant Esteve al Palau tindrà un format mixt amb presència virtual de part de la família coral

L'espectacle, dirigit per Adrià Aubert, inclourà música, videoprojeccions i videoart i es retransmetrà per TV3

|

El tradicional Concert de Sant Esteve al Palau de la Música tindrà enguany un format mixt adaptat a la pandèmia del coronavirus, amb direcció escènica d’Adrià Aubert. A la sala de concerts hi seran els cantants de l’Orfeó Català, però la resta dels cors de l’Escola Coral i el Cor de Cambra del Palau han estat pregravats i s’uniran al recital a través d’una gran pantalla a l’escenari. ‘La cultura i la música ens omplen de vida’ aglutina diferents disciplines artístiques: la música, les videoprojeccions, el videoart d’Alba G. Corral i també la dansa amb la ballarina Laia Jorba, que actuarà en una de les peces que cantarà l’Orfeó. Aquest Nadal el Palau oferirà també un cicle de quatre concerts de la mà de l’Orquestra Simfònica del Vallès.

El tradicional Concert de Sant Esteve reunirà un any més la família coral de l’Orfeó Català en un format mixt i innovador per adequar-se a la situació provocada per la COVID-19, que serà retransmès en directe a la plataforma ‘PalauDigital’, TV3, Catalunya Ràdio i Catalunya Música.
Degut a la limitació d’aforament i per donar resposta a la demanda, es farà un segon concert l’endemà, 27 de desembre, al migdia.

Excepcionalment, aquest any el concert tindrà un format especial per adequar-se a les mesures de seguretat imposades per la Covid-19. Un format mixt i ideat pel director d’escena Adrià Aubert, que combinarà la presència en directe de l’Orfeó Català a la Sala de Concerts, dirigit per Simon Halsey (director artístic dels cors de l’Orfeó Català) i Pablo Larraz (director principal de l’Orfeó Català), amb la resta dels cors de l’Escola Coral i el Cor de Cambra del Palau de manera virtual.

Prèviament enregistrats en vídeo en espais del mateix Palau i altres indrets emblemàtics de la ciutat de Barcelona, l’Escola Coral i el Cor de Cambra del Palau tindran l’oportunitat de compartir i fer arribar al públic de forma virtual la seva veu.

Amb un contingut, com és habitual, marcadament nadalenc, l’Orfeó Català durà el pes del concert en què l’actriu Sandra Monclús guiarà els cors. No hi faltaran nadales tradicionals catalanes, com ‘Fum, fum, fum’, ‘El noi de la mare’ i ‘El petit vailet’ (arranjades per Albert Guinovart) i d’altres països, com ‘Star carol’ de John Rutter, ‘Ubi Caritas’ d’Ola Gjeilo i ‘Ding dong merrily on high’ de Marc Wilberg, com també ‘Però soc feliç’ de B. N. Chapman, que estrena harmonització i amb Elena Gadel com a solista convidada, i el ‘Gloria’ de la Missa de la Coronació, KV 317 de Mozart.

També s’estrenaran en aquesta sessió dues peces encarregades per a l’ocasió: ‘Prova el fred de fer-se etern’ de Josep Ollé i Sabaté, amb què l’Orfeó Català iniciarà el concert, i ‘Naixement al Palau’ d’Anna Campmany, a càrrec del Cor de Cambra del Palau (Xavier Puig i Ortiz, director principal); ambdós compositors van ser premiats en la darrera edició del Concurs Internacional de Composició Coral de l’Orfeó Català.

I al final del concert tots els cors en un format mixt cantaran el Poema èpic de Nadal de Marc Timón, compositor convidat d’aquesta temporada al Palau, obra estrenada al Concert de Sant Esteve 2018 i que també es va interpretar l’any passat. Clourà la vetllada l’Orfeó Català amb ‘Adeste Fideles’ de Josep Vila i Casañas i ‘El cant de la senyera’ de Lluís Millet.

Nadal al Palau de la Música Catalana

En el marc del Nadal, el Palau ha ideat una programació conjunta amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, en forma d’un nou cicle de quatre concerts amb ‘El trencanous’ de Txaikovski i els concerts d’Any Nou. L’orquestra vallesana, sota la direcció de Rubén Gimeno, oferirà El trencanous de Txaikovski, tot un clàssic de Nadal (25 de desembre i 6 de gener) i protagonitzarà dos Concerts d’Any Nou (1 i 2 de gener), dirigits per Andrés Salado, amb valsos i polques de la família Strauss.

A més, també dins de la programació nadalenca cal destacar el concert de nadales catalanes i internacionals del Quartet Mèlt (28 de desembre) i el concert del Cor de Cambra del Palau amb el Magnificat de Bach i una selecció d’El Messies de Händel (3 de gener).

Publicitat