Dilluns, 19 abril 2021

LLIBRES

El Tricicle encara el comiat definitiu amb les últimes 50 funcions al Coliseum de Barcelona

La companyia torna a la capital perquè "molta gent" s'havia quedat sense entrada i no com una "estratègia"

|

El Tricicle iniciarà aquest dijous al Coliseum el tram final de ‘Hits’, el punt i final en la història de la companyia de mim el 29 de març. Un comiat “definitiu” perquè ho consideren “oportú” després de més de 40 anys dalt dels escenaris. “No ens hi obliguen les circumstàncies ni és per desil·lusió, és perquè és moment de fer un descans definitiu”, ha precisat Carles Sants, un dels membres del Tricicle. El grup ha explicat que va canviar de plans i tornar als escenaris barcelonins després de la gira per Catalunya perquè “molta gent” s’havia quedat sense entrades i nega que darrera hi hagi cap “estratègia”. Tricicle ha celebrat haver comptat sempre amb el suport d’un públic fidel però admeten que a nivell institucional és on han tingut menys reconeixement.
L’espectacle ‘Hits’, amb el qual la companyia resumeix l’acrònim d’Humor Intel·ligent Trepidant i Sorprenent, reuneix dotze esquetxos reduïts i un ampli resum compost per gags curts que tanquen l’espectacle i que apareixen tal i com es van estrenar. Així ho han resumit els membres de Tricicles, recordant que alguns s’han fet fins a 2.000 vegades.

El trident resumeix ‘Hits’ com “el millor del millor” de Tricicle, l’espectacle més llarg de tots els que han fet: “100 minuts farcits de gags que tothom té a la memòria”, ha resumit Paco Mir. Així mateix, recorda que han seleccionat les parts de l’espectacle “a la carta”, per oferir un ampli ventall de tot allò que han fet els últims quaranta anys.

De les 13 hores d’espectacle que tenen com a repositori, han seleccionat 40 esquetxos perquè el públic en triï cinc a través de les xarxes socials. Els dotze més votats constituiran la part central de la funció, que acabarà amb un resum antològic.

Una trajectòria de canvis

Els membres del grup han recorregut que Tricicle ha canviat al llarg dels anys, com ho ha fet l’humor. “Quan vam començar era un humor molt censurat, ara és un humor més unipersonal”, reflexiona Gràcia. Destaquen que la seva evolució no ha sigut tant en l’humor, sinó en el fet que hagin guanyat “saviesa escènica”. “Ens hem acostumat als ritmes cinematogràfics i cap espectacle nostre s’assembla als anteriors. Sempre hem provat de fer propostes noves”, conclou Sans.

Els plans de futur

Preguntats per què faran a partir de l’abril, Tricicle ha confirmat que es dedicaran a projectes personals paral·lels. “Com a Tricicle producció recuperarem títols com ‘Forever young’ l’any que ve i posarem tot l’interès en la productora i en estar al mercat global del teatre”, ha precisat Gràcia.

Publicitat