Setmanari digital i cultural

Dimecres, 31 maig 2023

El Vida Festival prendrà el relleu al Faraday el 2014 amb una combinació de música, platja i entorn rural

|

- Publicitat -

ACN

[dropcap]V[/dropcap]ilanova i la Geltrú continuarà tenint un festival de música durant l’estiu tot i l’anunci de comiat del Faraday. El Vida Festival prendrà el testimoni del popular certamen i presenta una proposta basada en fer gaudir la música a l’entorn de la platja durant el dia i en un ambient rural -la Masia d’En Cabanyes- durant la nit. El festival arrencarà l’estiu del 2014 amb més aforament (10.000 persones enfront a les 1.500 del Faraday) i prioritza el benestar del públic fugint de les masses i les actuacions simultànies. El proper 20 de juliol tindrà lloc la festa de presentació al públic amb els concerts de Manel, Maika Makovski, Will Johnson, Egon Soda, beGun, Vàlius i Indiescabreados dj’s. “Volem especialitzar-nos en tractar a la gent de la millor forma possible, amb espais atractius i confortables, un bon servei de càtering i també de transport intern”, ha declarat el director del festival, Dani Poveda. I, en relació amb la raó de ser del nou festival, ha afegit: “La gent que no acostuma a anar a festivals pot trobar en el Vida el seu lloc, perquè veuran els seus grups amb una qualitat de serveis i de so, i amb actuacions que en cap moment se solapen”.

Publicitat

Vida FestivalDurant el dia, d’onze del matí a sis de la tarda, el festival es farà a les platges de Vilanova, amb l’objectiu de “posicionar-me com el festival de referència amb activitats marítimes”, segons Poveda. Així, Vida omplirà la Daura Beach Club de Vilanova i la Plaça del Trabajo de Garbí, a més de continuar amb l’espai central del Faraday, el Molí de Mar, on es farà una festa inaugural a la qual tindran accés gratuït els mil primers abonats al certamen.

A partir de les sis de la tarda, Vida es trasllada a l’espai més rural de la zona, a la Masia d’En Cabanyes, paradigma del romanticisme i símbol del poeta Cabanyes. Els organitzadors tenen la voluntat d’integrar els escenaris en l’espai “per a què no siguin agressius amb el que els envolta”, en paraules de Poveda, i quan arribi la nit la masia mudarà la il·luminació i farà visible “una decoració molt màgica”.

A més, el bosc que envolta la masia també serà escenari del festival, i els cantautors actuaran dins de barques, amb el públic molt a prop. S’habilitarà també un cinema a la fresca i es presentarà un pla vial per fer còmode el transport intern entre l’espai rural i les platges, amb llançadores i bicicletes.

Festa de presentació

La vetllada del vint de juliol tindrà lloc a la Daura Beach Club, i comptarà amb la presència de dos caps de cartell nacionals: Manel, que arriben amb un Disc d’Or sota el braç, i Maika Makovski, que es presentarà en format reduït amb motiu dels deu anys de la seva primera visita a Barcelona.

Actuaran també altres artistes com Will Johnson, un referent de la música d’arrel nord-americana i un renovador del gènere, Egon Soda, que torna als escenaris després de cinc anys amb Ricky Falkner al capdavant o beGun, una revelació de la música electrònica.

El cartell també el composen grups de l’escena local i emergent com Vàlius, coneguts com els Beat Happening catalans, i els Indiescabreados dj’s, que tancaran la nit.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies