Setmanari digital i cultural

Dilluns, 30 gener 2023

Els administradors de la festa major de Vilafranca presenten els actes simbòlics de “La irrepetible”

|

Més notícies

- Publicitat -

La festa major de Vilafranca ja té el seu ‘pla B’. Els administradors del 2020 han presentat aquesta tarda un seguit d’actes simbòlics que substituiran la festa suspesa a causa del coronavirus. Durant els darrers mesos, els cinc administradors han continuat treballant en diversos escenaris i adaptant-los a les situacions sanitàries del moment. Un cop suspesa, els actes litúrgics, les tronades aèries o l’exposició del seguici festiu, entre d’altres, centraran una edició de la festa que han batejat com “la irrepetible”.

Actes previs

- Publicidad -

La inauguració d’una exposició sobre el Ball de Foc de Vilafranca a la Capella de Sant Joan obrirà el programa d’actes previs, que es podrà visitar del 19 d’agost al 6 de setembre. A banda, se celebraran les Novenes i Goigs a Sant Fèlix a la Basílica de Santa Maria, però amb aforament limitat i sense la veu del cors dels goigs en directe, ja que seran enregistrats.

La irrepetible

- Publicidad -

A les 12 del migida del 29 d’agost, vigília de Sant Fèlix, s’encendran diverses tronades aèries per diferents indrets de la vila, sense especificar quins per tal d’evitar aglomeracions del públic. Els administradors han explicat que aquest any els encarregats d’encendre-les no seran ells, com és tradició, i en el seu lloc ho faran cinc persones que han estat lluitant en primera línia contra la Covid-19, la majoria professionals relacionats amb la sanitat. Un gest simbòlic amb el que volen homenatjar i agraïr la seva tasca des de l’inici de la pandèmia.

A les 14h s’exposarà tot el seguici festiu local, que també es podrà visitar per la tarda, de 17 a 20h. al Claustre dels Trinitaris (carrer de la Font, 45).

- Advertisement -

L’endemà diumenge 30 d’agost a les 7 del matí la repicada de campanes anunciarà la festivitat de Sant Fèlix, i a continuació, les tradicionals matinades dels grallers pels carrers de la ciutat enguany es faran des dels campanars de la Basílica de Santa Maria, Capella de Sant Joan i de la Trinitat, mentre que a 1/4 de 10 del matí serà el torn de l’ofici solemne de Sant Fèlix, amb les corresponents ofrenes dels balls.

Les rel·líquies de Sant Fèlix es podran continuar visitant, però excepcionalment des de l’altar de la basílica de Santa Maria, en horari especial de 12 a 14 i de 17 a 19h.

Els dies 30 i 31, l’exposició del seguici festiu es traslladarà a la plaça de la Constitució els on es podran visitar des de les 11 a les 14 hores, i de 17 a 20h.

Per últim, el toc de matinades de Sant Ramon, a les 7h, només ho farà des de Santa Maria, a continuació la repicada de campanes d’avís a ofici i missa pels difunts. I finalment, una traca posarà el punt i final de “la irrepetible”, a les 22h, i des d’un punt que es farà visible a tota la vila.

Com cada vespre, a 3/4 de 9, se celebraran la Novena i els goigs al patró.

A la televisió i xarxes socials

Molts d’aquests actes es podran seguir en directe des de Penedès Televisió, que també està preparant una programació especial, i des de l’equip de la Fatxenda, encarregats de traslladar la festa major a les xarxes socials, han anunciat diverses sorpreses durant els dies de la festa.

Responsabilitat per evitar aglomeracions

El regidor de Cultura de Vilafranca, Ricard Rafecas, ha posat l’accent en la responsabilitat de tothom per tal de celebrar aquests actes amb la màxima seguretat, especialment evitant les aglomeracions de públic, sobretot en els espais tancats, i així evitar una possible propagació del virus.

Nous domassos

D’altra banda, els administradors també han presentat els nous domasos amb una imatge de Sant Fèlix divertida i en format de tres colors diferents, que ja es vendran a partir de demà per un preu de 12€ la unitat o 30€ comprant tots tres. Els administradors han animat a tothom a penjar-los tan aviat s’adquireixin per engalanar la vila i mantenir l’ambient festamajorenc de cada any.

 

- Publicitat -