Divendres, 10 juliol 2020

Els regidors de Berga cediran places al balcó per la Patum als familiars dels polítics empresonats i exiliats

|

+Notícies

L’Hermitage “esgotarà” els tràmits legals i exigirà responsabilitats si es denega el projecte per “criteris polítics”

El govern de Colau va reiterar divendres la negativa a negociar amb el Port i l'Hermitage un conveni

Lleida acollirà aquest estiu una setantena d’espectacles amb companyies i artistes locals en el marc de ‘Fase Cultura’

El tràmit es va posar en marxa el 15 de juny i restarà actiu fins a exhaurir el pressupost de 5M€.

Els municipis de l’Alt Penedès suspenen els àpats populars, concerts i balls de Festa Major d’accés lliure

El Consell d'Alcaldes de l'Alt Penedès ha acordat que les Festes Majors dels 27 municipis de la comarca se celebraran sense àpats populars, concerts...

Centenars de veïns de Sant Pere de Ribes celebren la Festa Major al carrer sense distanciament ni mascaretes

Centenars de veïns del nucli de Ribes de Sant Pere de Ribes (Garraf) han celebrat aquest diumenge la Festa Major al carrer amb actuacions...

La Guàrdia Urbana de Reus prohibeix tocar les matinades a un grup de grallers improvisat

La Guàrdia Urbana de Reus ha obligat a aturar les matinades que un grup de grallers de la ciutat s'ha reunit de manera improvisada...

El documental ‘Maragall i la Lluna’ retrata el Pasqual “visionari” gràcies a una cinquantena de testimonis

L'eix vertebrador de la cinta és la Lluna, que tenia 8 anys quan l'aleshores alcalde es va instal·lar a casa seva

+Llegits

La decisió se suma a l’anunci que l’Àliga també portarà clavells grocs en solidaritat

El Patronat de la Patum ha decidit “homenatjar” als polítics empresonats i exiliats convidant a les seves famílies a la festa, que se celebrarà del 30 de maig al 3 de juny. Segons ha anunciat la regidora de Patum de l’Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, la decisió suposa “la renúncia dels regidors als seus llocs d’acompanyants i inclús a les seves places pròpies si contestessin positivament i la demanda fos superior”. La mostra de solidaritat envers els polítics se suma a la decisió, també amb el vistiplau del Patronat, de què l’Àliga, emblema de la festa, porti enguany clavells grocs. Garcia ha fet aquest anunci en roda de premsa en la qual també s’ha donat a conèixer que se sortejaran 50 places dobles al balcó pels segons salts de dijous i diumenge.
La regidora de Patum, Mònica Garcia, ha explicat la voluntat del Patronat municipal d’ “homenatjar” els polítics i que la decisió de convidar els familiars és una de les propostes que van rebre a través de les xarxes socials per mostrar la “solidaritat” de la festa amb els polítics. Segons ha aprofundit, abans de l’aprovació, que va tenir lloc durant la junta general de divendres, es va advertir que els espais que ocuparan els familiars seran el dels acompanyants dels regidors i inclús, en cas de ser necessari, el dels mateixos edils. Garcia ha assegurat que l’acord va comptar amb el vistiplau dels representants de les formacions polítiques “assistents” i a la resta se’ls hi comunicarà aquest dilluns. No obstant això, ha remarcat que, en cas de que algú pugui estar disconforme, és el Patronat qui té la competència per prendre aquesta decisió.

L’oferta als familiars se suma a l’acord, pres en la mateixa junta, de què l’Àliga de la Patum de Berga, l’element més distingit de la comparseria d’aquesta festa, portarà un ram de clavells i olivera elaborat amb flors grogues en comptes de vermelles “com a mostra de solidaritat amb els presos i preses polítiques i exiliades”.

Se sortegen per primera vegada els balcons

Publicitat

Després que l’any passat se sortegessin per primera vegada els salts, Garcia ha explicat que aquest 2018 se sortejaran 50 places dobles per seguir els segons salts de dijous i diumenge des del balcó del consistori. Per tal de fer-ho s’han reduït les places per a acompanyants de les autoritats.

Paral·lelament també es permetrà als assistents seguir els passa carrers de dimecres i dissabte des del balcó, un fet que fins ara s’havia pogut fer però de forma “anàrquica”, ha reconegut la regidora. Per tal de posar-hi ordre, mitja hora abans de la sortida i de l’arribada s’entregaran tiquets a les persones que hi vulguin accedir, fins a un màxim de 50.

La Patum infantil

De la mateixa manera, el balcó de l’Ajuntament també se sortejarà per seguir la Patum infantil. En aquest cas s’atorgaren 14 places dobles, adreçades per a nens i nenes de 3 a 14 anys. En cas que el guanyador sigui menor de 8 anys, l’acompanyant haurà de ser un adult. Si en té més, podrà ser un menor.

Salts per a novells

Per segon any consecutiu l’Ajuntament sortejarà els salts als Plens de la Patum. Garcia ha explicar que després de l’experiència de l’any passat, enguany s’han decidit que s’oferiran 48 salts, repartits en parts iguals entre els dos de dijous i els dos de diumenge. En aquest cas, però, serà indispensable que la persona sigui “novell”, és a dir, que mai hi hagi participat. La regidora ha especificat que el consistori té registrades les persones que hi ha saltat els darrers deu anys pel que, com a mínim, podran garantir que el guanyador no hi hagi participat en la darrera dècada.

També, com a novetat, els guanyadors haurà de fer una formació prèvia per tal de garantir la seva seguretat el dia de la festa. Aquesta es durà a terme el 19 i 20 de maig.

Instàncies a l’Ajuntament

Els interessats en participar en el sorteig dels balcons i dels salts han de presentar una instància l’Oficina d’Atenció al Ciutadà ja sigui de manera presencial o telemàtica. El termini serà del 7 al 10 de maig. El sorteig, públic, serà el divendres 11 de maig a les 6 de la tarda.