Setmanari digital i cultural

Dissabte, 28 gener 2023

Els teatres municipals premien el seu públic més fidel amb Escenaris secrets

|

Més notícies

- Publicitat -

La Diputació de Barcelona impulsa, des de l’Oficina de Difusió Artística de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports, una nova edició del programa Escenari Secret com a recurs de fidelització de públics dels teatres de la Xarxa d’Espais Escènics Municipals. Les primeres convocatòries de la temporada 2018-19 tindran lloc a Palau-solità i Plegamans (dissabte 14 de setembre), Premià de Mar (divendres 28), Montmeló (dissabte 29) i La Garriga (diumenge 30) on, atenent a la crida dels seus teatres municipals, es podran descobrir nous artistes i nous indrets d’actuació.

Un programa de fidelització de públic

- Publicidad -

A l’Escenari Secret els teatres conviden els seus espectadors més fidels a viure una experiència cultural sorpresa, on no es difon ni l’acció ni el lloc on tindrà lloc fins al moment de l’actuació.

Fotos: Diputació de Barcelona

Aquestes actuacions tenen lloc fora de la programació de temporada dels teatres i en espais no convencionals i poc habituals, com ara el terrat d’un finca, un celler, una biblioteca o fins hi tot sota mateix d’un escenari.
Els destinataris són un grup reduït dels espectadors més habituals de cada teatre. La selecció dels participants va a càrrec de l’equip del teatre municipal. Es convoca les persones que han comprat més entrades durant la temporada i els abonats de la temporada, però si el nombre de persones sobrepassa el nombre de convidats, es fa un sorteig per fer la tria.

- Publicidad -

Nous formats creatius

Fotos: Diputació de Barcelona

Les accions poden ser actuacions de músics en format acústic, peces de microteatre o altres espectacles de proximitat.
En aquests esdeveniments s’ofereix l’oportunitat que cada espectador convidat per l’espai pugui assistir acompanyat d’un altra que sigui públic poc habitual del teatre i així no només es fidelitza sinó també que es sumen nous espectadors.
Les actuacions són gratuïtes, no tenen cap cost per als espectadors i a més de funcionar com a recompensa per als espectadors més fidels, facilita que els artistes puguin actuar amb nous formats creatius i dóna cabuda a propostes difícils d’entrar en temporada.

- Publicitat -