Dimarts, 20 octubre 2020

Els Verds ambaixadors de la cultura catalana a Londres

|

Els Castellers de Vilafranca seran ambaixadors de la cultura catalana a la capital del Regne Unit durant el cap de setmana del 19 al 21 d’abril

[dropcap]L[/dropcap]a comunitat catalana resident a Londres tornarà a sentir-se  més a prop de casa amb motiu d’una nova edició del Saint George’s Day i a banda del tradicional intercanvi de llibres i roses, aquest any podran fer pinya amb els Castellers de Vilafranca, que protagonitzaran diverses actuacions del 19 al 21 d’abril. Tot i que el programa dels Verds no estarà enllestit  fins a final d’aquesta setmana, ja se sap que la primera exhibició es durà a terme divendres a la tarda a Brodgate Circle, a la City de Londres i a tocar de la seu de la borsa londinenca.

Estrena dels primers castells de 8 de la temporada

Els de la camisa verda podrien aprofitar l’estada a la capital del Regne Unit per estrenar els primers castells de 8 de la temporada i no a Vilafranca com acostumen a fer-ho. L’actuació principal es preveu per diumenge 21 i tindrà l’emblemàtic Bourugh Market com a escenari, allà la colla s’afegirà a la comunitat catalana amb els seus castells per celebrar Saint George’s Day , on a més de celebrar-se mostres de teatre o  de música en català, tampoc hi faltaran els llibres ni les roses.
Aquest viatge forma part d’un altre projecte impulsat pels Castellers de Vilafranca amb la finalitat de promocionar la colla, donar a conèixer els castells i la cultura catalana, i com ja van fer al viatge de la temporada passada als Estats Units, s’ha  finançat amb recursos propis i dels castellers que formin part de l’expedició. Els Verds  s’allotjaran als albergs d’Equity Point, l’empresa catalana que precisament ja va acollir-los l’estiu passat a Nova York.

Spring Tour

- Advertisement -

Amb aquest sortida internacional els vilafranquins afegiran Londres a la seva llista de viatges a les principals capitals d’Europa com ja han fet al llarg de la seva història a París, Roma, Berlin, Lisboa, Amsterdam, Brusel·les, Copenhaguen, Ljublijana o Luxemburg. La primera actuació dels Castellers de Vilafranca a Londres forma part del que han anomenat com a “Spring Tour“, una sèrie de tres desplaçaments que també els portarà a  Frankfurt (Alemanya) i Salisbury (Regne Unit)  el darrer cap de setmana de maig i el primer de juny respectivament.

- Advertisement -