Setmanari digital i cultural

Dimecres, 31 maig 2023

Entre el club de jazz i la festa major

|

- Publicitat -

All That Trad és el disc amb que el músic Manu Sabaté ha presentat el seu projecte de carrera amb Inxa Impro Quartet

[dropcap]I[/dropcap]nxa Impro Quartet és la síntesi del projecte final de carrera de Manu Sabaté, llicenciat en el Grau Superior de Gralla a l’ESMUC, l’Escola Superior de Música de Catalunya, que planteja precisament això, la improvisació a partir de materials tradicionals. 

Inxa Impro Quartet  s’inscriu així en el vigorós procés de renovació de la música tradicional i dignificació dels seus instruments i obre una nova proposta a la música tradicional i als seus gèneres de ball.
A partir de les estructures formals d’aquestes músiques s’obren nous espais per a la improvisació: mantenint l’essència de cada ball però creant instantàniament noves melodies, amb una marcada aposta per un ús d’un llenguatge i unes harmonies més modernes: creant així un marc incomparable pel ball. En aquest projecte de Manu Sabaté l’acompanyen  Marc Figuerola a la guitarra, Arnau Obiols a la bateria i Joan Tomàs al contrabaix

Publicitat

All That Trad

Per plasmar aquest projecte i perquè en quedés constància IIQ ha enregistrat 10 peces en un disc el qual han anomenat All That Trad. Un treball doblement suggestiu tant pel gènere musical com per l’instrument utilitzat. I és que Inxa Impro Quartet explora la improvisació a partir de la música tradicional (tant de casa nostra com de fora), reinventant-‐la i descobrint-ne noves possibilitats. I això ho fa amb la gralla instrument cal reivindicar per la seva noblesa musical i i per l’ampli registre que permet . En aquest disc, a més dels quatre músics que formen IQQ, han participat els músics Blai Casals a l’acordió diatònic i Alba Mur a la veu.

 Escolta una mostra d’All That Trad:

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies