Divendres, 4 desembre 2020

Estrena del musical IsaVel, la història de la primera sindicalista del país

|

[dropcap]D[/dropcap]emà divendres 4 i dissabte 5 d’ocubre (21.00h els dos dies) es durà a terme l’estrena al Teatre Jardí de Figueres del musical “IsaVel”. És una gran producció musical que neix a Girona i vol recuperar la històrica figura d’una catalana universal: Isabel Vila. Aquesta empordanesa –membre del republicanisme federal que reclamava un Estat per a Catalunya– ha estat reconeguda com a “primera sindicalista” del país.

Alhora va ser la primera directora d’escola (laica i progresista) de Catalunya. Carles Rahola la va descriure  com “una heroïna catalana”.  Va fer set anys d’exili per escapar dels borbons. Ara el director Kim Planella i el Grup d’Art Teatre porten als escenaris de tot Catalunya aquesta magnífica història, basada en l’obra “Isabel Cinc Hores” de Toni Strubell, amb música del mestre Antoni Mas. Amb els actors Carlos Gramaje (del musical “Mar i Cel” de Dagoll-Dagom) i Iris Vilà com a protagonistes, completen el cartell Carles Casanovas (Port Bo), Marta Prieto, Ulises Ordúñez, Jordi Gràcia, Indira Ferrer-Morató, Susanna del Saz.
Des de l’organització apunten que encara queden entrades per a les dues funcions i posen a disposició el correu info@isavel.cat per a més informació.

Amb la presència de personalitats de l’escena política i cultural

L’estrena comptarà amb la presència de diverses personalitats del món de la cultura i la política, entre els quals cal comptar-hi la presidenta de l’Acadèma del Cinema Català, Isona Passola, Carme Forcadell  –a la sessió del dia 5- , l’ecologista Marti Boada, Clàudia Pujol (directora revista Sàpiens), el professor Josep Maria Terricabras, Merçona Puig Antich (germana de Salvador Puig Antich), Teresa Forcades, els secretaris generals de la UGT,  Josep Lluis Àlvarez, i CCOO,  Joan Carles Gallego i els secretaris generals d’aquests sindicats a Girona, Bartomeu Compte Dolors Bassa.

També hi seran presents el Director General de Cooperació de la Generalitat de Catalunya,  Carles Llorens, i els directors de Serveis Territorials de diverses Conselleries de la Generalitat, com Vicenç Estanyol (Agricultura) o Montse Gatell,  presidenta de l’Institut Català de les Dones. Els alcaldes de diverses poblacions –alguns d’elles associades amb la vida d’Isabel Vila- Cassà de la Selva, Llagostera, Viladamat i Calonge, també hi han anunciat la seva presència. A l’estrena també hi seran presents algunes institucions del món del suro com Retecork i l’empresa J. Vigas de Palafrugell, empresa que farà un bonic obsequi a tots els membres del públic. Aquestes dues entitats muntaran exposicions a l’entrada del Teatre.

- Advertisement -

_D2X2787

- Advertisement -