Dijous, 3 desembre 2020

Gairebé 400 concerts en un Mas i Mas Festival que s’estrena a la Sala Apolo

|

Al MUHBA hi haurà concerts de música clàssica dedicats al centenari de l’Associació Música da Camera
Barcelona | ACN

[dropcap]L[/dropcap]’11è San Miguel Mas i Mas Festival oferirà prop de quatre-centes actuacions repartides per diverses sales i clubs de la ciutat el mes d’agost. Enguany s’incorpora al festival un nou espai, la Sala Apolo, amb 4 actuacions al llarg del mes. Com ja es va avançar, la inauguració anirà a càrrec d’Imany i la barcelonina Sara Pi al Palau de la Música, mentre que la clausura serà per a Andrea Motis i Joan Chamorro. Enguany es presentarà al MUHBA el resultat del treball ‘Música, noucentisme, Barcelona’ amb concerts de música clàssica dedicats al centenari del naixement de l’Associació Música de Camera. L’11 de setembre es repetirà el concert homenatge a un compositor català, enguany dedicat a Joan Manén.
El president del grup Mas i Mas, Joan Mas, recorda que l’any passat van registrar una assistència de 40.000 persones, i que amb la incorporació de la Sala Apolo “espera” que enguany el públic creixi en 4.000 persones.

El festival programa enguany 125 espectacles (325 actuacions en total donat els diversos “passis” d’alguns dels concerts) en 8 espais de la ciutat, i hi participen 591 artistes. El pressupost d’aquesta edició és de 420.000 euros. Mas ha dit que està “molt il·lusionat” amb la incorporació de la Sala Apolo, on s’han programat 4 concerts.

A l’Apolo s’hi programaran els concerts de d’Hermeto Pascoal Grupo o la Sun Ra Arkestra, entre altres.

Joan Mas ha recordat també que aquest festival va néixer per omplir de música Barcelona durant el mes d’agost, ja que és un període en que “no es programa música”, segons assegura el promotor musical. “Amb 4 o 5 actuacions diàries i 8 espais” s’omple aquest buit al que es refereix Mas, amb un públic tan local com estranger.

Com ja és habitual, el Mas i Mas Festival programa concerts al Palau de la Música, el Jamboree, Tarantos, Moog, MUHBA, l’Auditori, i ara també a l’Apolo.

- Advertisement -

Una de les novetats de l’onzena edició és l’acord de coproducció entre el festival i el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) que ha culminat en l’estudi ‘Música, noucentisme, Barcelona’, a partir del qual s’oferiran una sèrie de concerts al museu dedicats al centenari del naixement de l’Associació de Música da Camera. Aquesta entitat va ser una gran dinamitzadora de la música de principis del segle XX a Barcelona.

D’altra banda, el concert que des de fa uns anys organitza el certamen l’11 de setembre en homenatge a grans compositors catalans, enguany es trasllada a l’Auditori i tindrà com a protagonista el compositor Joan Manén, amb la interpretació de l’obra ‘Nova Catalònia’.

- Advertisement -

806341
Presentació aquest dimarts del Festival Mas i Mas al MUHBA

- Advertisement -