Dimarts, 21 setembre 2021

LLIBRES

Girona ha tornat a acollir el Festivalot

|

Girona va acollir del 28 al 30 de maig el Festivalot, el festival de música en família, després de dos anys d’absència a causa de la pandèmia. En aquesta setena edició, amb menys activitats però amb un dia més, es notava que el públic tenia ganes de recuperar el temps perdut, i tot i que la Covid i les mesures de seguretat estaven presents en tot moment, les mascaretes no van ser un impediment per a que el públic cantés.

Un auditori de Girona ple, amb el 70 % de l’aforament donat que uns dies abans el Procicat va aprovar noves directrius, l’ambient festiu i familiar va omplir el parc de la Devesa d’un formiguer de gent que aprofitava les pauses entre sessió i sessió dels concerts per a recuperar forces amb una gran varietat de foodtrucks. 

Allà vaig poder intuir cares de felicitat entre l’equip de l’organització. Tal es l’èxit que entre el públic hi havia gent d’Olot, Banyoles i Barcelona.

Jo vaig poder assistir als concerts dels dies 28 i 29 de maig gaudint com mai del concert dels Amics de les Arts, que van ser els teloners del Festival actuant el primer dia, posant-se el public a la butxaca i fins i tot versionant una de les cançons del seu nou disc substituint “Heu vingut a robar-nos les dones” per un “Heu vingut a robar-nos les pomes”.  L’actuació va ser una festa on no hi va faltar el confeti, les serpentines i fins i tot “L’home que treballa fent de gos”.

Tot i que els concerts tenien una durada més curta que un concert per a adults, tots els concerts van tenir moments per als visos.

El dia 29 va ser el torn dels Pets, amb un repertori ple d’èxits com “Bon dia, “Hospital del mar”, “Núria” i l’aclamat “Jo vull ser rei”.

 

Aquell mateix dia també va actuar Suu, que com ella mateixa reconeixia al seu Instagram; “m’ha fet molta gracia veure als i les nenes cantar les meves cançons”.

El Pot petit va presentar el seu nou espectacle “Les aventures del lleó vergonyós” amb un gran èxit. Aquesta no era la primera vegada que la companyia presentava espectacle al festival, ja van actuar en un altre edició.

Aquesta es la meva crònica del primer i segon dia dia del Festivalot.

Publicitat