Divendres, 10 juliol 2020

Gossos s’acomiada al Kursaal homenatjant les seves cançons i a Manresa

|

+Notícies

L’Hermitage “esgotarà” els tràmits legals i exigirà responsabilitats si es denega el projecte per “criteris polítics”

El govern de Colau va reiterar divendres la negativa a negociar amb el Port i l'Hermitage un conveni

Lleida acollirà aquest estiu una setantena d’espectacles amb companyies i artistes locals en el marc de ‘Fase Cultura’

El tràmit es va posar en marxa el 15 de juny i restarà actiu fins a exhaurir el pressupost de 5M€.

Els municipis de l’Alt Penedès suspenen els àpats populars, concerts i balls de Festa Major d’accés lliure

El Consell d'Alcaldes de l'Alt Penedès ha acordat que les Festes Majors dels 27 municipis de la comarca se celebraran sense àpats populars, concerts...

Centenars de veïns de Sant Pere de Ribes celebren la Festa Major al carrer sense distanciament ni mascaretes

Centenars de veïns del nucli de Ribes de Sant Pere de Ribes (Garraf) han celebrat aquest diumenge la Festa Major al carrer amb actuacions...

La Guàrdia Urbana de Reus prohibeix tocar les matinades a un grup de grallers improvisat

La Guàrdia Urbana de Reus ha obligat a aturar les matinades que un grup de grallers de la ciutat s'ha reunit de manera improvisada...

El documental ‘Maragall i la Lluna’ retrata el Pasqual “visionari” gràcies a una cinquantena de testimonis

L'eix vertebrador de la cinta és la Lluna, que tenia 8 anys quan l'aleshores alcalde es va instal·lar a casa seva

+Llegits

El grup es pren un temps indefinit per parar i repensar el projecte
El Kursaal de Manresa acollirà aquest dissabte el darrer concert de la Gira 25 anys dels Gossos i també l’últim en un temps indefinit. El grup manresà no se separa ni plega, però tenen la necessitat d’aturar-se, “parar”, i de repensar el projecte. Així ho ha explicat el cantant, Natxo Tarrés, en una entrevista a l’ACN. “A la societat en general li fa por parar, però nosaltres ho veiem com una virtut, com una cosa necessària”, ha assenyalat. El concert de dissabte serà “molt especial”, ha destacat Tarrés, “i molt difícil que es pugui repetir”. Comptarà amb col·laboracions d’altres grups manresans que tocaran temes dels Gossos o actors que recitaran cançons seves. La resta serà un repàs a la trajectòria del grup amb una mirada també als seus inicis acústics. El concert l’han plantejat com un homenatge a les seves cançons, “però també serà un homenatge a Manresa”, ha assenyalat Tarrés.
“Vam començar aquí i acabem aquí. Ens fa molta il·lusió”. Així s’expressava Natxo Tarrés pensant en el concert d’aquest dissabte al Kursaal de Manresa, el darrer de la gira dels 25 anys. De fet, serà un doble concert final, perquè hi haurà una actuació aquest divendres a les 9 del vespre i una altre dissabte. “Volem celebrar aquests 25 anys amb la gent i sobretot donar les gràcies, perquè aquí a casa sempre hem estat molt ben cuidats”, ha agraït.

En certa manera han plantejat el concert de dissabte i divendres a l’estil del que van fer a l’Auditori – on els van acompanyar grups com Txarango, Sopa de Cabra, els Amics de les Arts o Ramon Mirabet-, “però en clau manresana”. “Sabem que la nostra ciutat se sent orgullosa de tot el potencial cultural que té”, ha assenyalat Natxo Tarrés. En part, ells també se senten partícips d’un ecosistema que es va crear ara fa 25 anys a la ciutat i que ha continuat.

Sense voler avançar cap detall dels artistes que els acompanyaran, Tarrés ha explicat que a l’escenari hi pujaran artistes veterans, a qui admiren des dels seus inicis, però també per gent més novella, “que han forjat un present artístic i que continuen fent música o art”. Als col·legues de professió els han interpel·lat per saber què signifiquen els Gossos per ells, i amb quina cançó s’identifiquen més per poder-la interpretar davant el públic.

Una parada necessària en la seva carrera

Publicitat

Els Gossos fa temps que valoraven la decisió d’aturar l’activitat durant un temps. “Hi havia dins nostre la sensació de voler parar”, ha explicat Natxo Tarrés. “Hi havia ganes d’aturar-nos, prendre’s un temps i replantejar les coses”. Ara, 25 anys després, es troben en un moment molt diferent en comparació amb quan van començar.

A banda del cansament personal que puguin tenir perquè les prioritats van canviant amb els anys, també tenien la necessitat de repensar-se, ha explicat Tarrés. Des dels 18 anys que toquen junts, i “els Gossos no sabem què és estar sense els Gossos”, ha dit el cantant. “Ara senzillament hi ha la necessitat de veure com som fora del grup i si té sentit seguir amb aquest projecte”, ha afegit.

Amb la gira dels 25 anys ja han començat a fer el procés de tornar la vista i mirar enrere. “Revisar d’on venim i què ha passat tots aquests anys”. Si quan s’acaba un disc es pot reflexionar com s’ha fet, quan els Gossos parin de tocar, Tarrés assegura que podran reflexionar molt més sobre tota la seva trajectòria.

Un camí que va des d’aquella primera etapa en què quatre amics feien música i la música es va acabar convertint en el seu ofici, fins a la consolidació del grup. Després, una nova etapa amb l’entrada al grup del cinquè component, Santi Serratosa. “Amb ell vam passar dels acústics a un canvi de colors. En Santi ens va aportar una obertura que per nosaltres era nova”, ha explicat Tarrés. “Els 25 anys donen per fer un dietari”, ha dit. De fet, per Tarrés, tots aquests anys ara els permeten “obrir-se a noves mirades”. “Ens trobem amb grups joves que ens diuen que han après a tocar amb les nostres cançons i això ens fa reflexionar”. “Llavors t’adones que potser pots ser útil a la societat des d’un altre punt de vista, transmetent aquest coneixement”, ha assenyalat.