Dijous, 6 maig 2021

LLIBRES

Jaume Cabré i Oriol Mitjà lideren les vendes de ficció i no ficció en català a dues setmanes de Sant Jordi

'El arte de engañar al karma', d'Elisabet Benavent, i 'El humor de mi vida', de Paz Padilla, els més venuts en castellà

|

‘Consumits pel foc’ (Proa), de Jaume Cabré, i ‘A cor obert’ (Columna), d’Oriol Mitjà lideren les vendes en català de ficció i no ficció, respectivament, la setmana del 5 a l’11 d’abril a Catalunya, quan falten dotze dies per a la celebració de Sant Jordi, segons dades de Libridata. Tant Cabré com Mitjà s’estrenen en la primera posició en ficció i en no ficció en la setmana en la qual han publicat els seus llibres. Pel que fa a infantil i juvenil, el més venut en català és ‘Gràcies. Història d’un veïnat’ (Animallibres), de Rocio Bonilla. ‘El arte de engañar al karma’ (Suma de Letras), d’Elisabet Benavent, i ‘El humor de mi vida’ (Harper Collins), de Paz Padilla, són els més venuts en castellà, en ficció i no ficció, respectivament.
La llista del més venuts de ficció en català l’encapçala ‘Consumits pel foc’ (Proa), de Jaume Cabré. El segueixen ‘La dona de la seva vida’ (Columna), de Xavier Bosch; ‘El dia que vaig marxar’ (Univers), Albert Om; ‘L’home que va viure dues vegades’ (Columna), de Gerard Quintana, i ‘Tàndem’ (Destino), de Maria Barbal.

Pel que fa la no ficció el més venut en català és ‘A cor obert’ (Columna), d’Oriol Mitjà, seguit per ‘Paraules d’Arcadi’ (Angle), d’Arcadi Oliveres; ‘Les hores greus’ (Símbol), de Quim Torra; ‘L’armardura del rei’ (Ara Llibres), d’Albert Calatrava, Ana Pardo de Vera i Eider Hurtado, i ‘Escrivim el futur amb tinta lila’ (Destino), de Carme Forcadell.

Pel que fa a infantil i juvenil, el més venut en català és ‘Gràcies. Història d’un veïnat’ (Animallibres), de Rocio Bonilla, seguit per ‘Sant Jordi i el drac’ (Combel), de Meritxell Martí i Xavier Salomó, i ‘Sant Jordi de les galàxies’ (Combel), de Jaume Copons i Liliana Fortuny.

Castellà

El més venut en castellà a Catalunya en ficció és ‘El arte de engañar al karma’, d’Elisabet Benavent, seguit per ‘El juego del alma’ (Suma de letras) de Javier Castillo; ‘Transbordo en Moscú’ (Seix Barral), d’Eduardo Mendoza; ‘Independencia’ (Tusquets), de Javier Cercas, i ‘La ciudad de vapor’ (Planeta), de Carlos Ruiz Zafón.

De no ficció en castellà, encapçala les vendes ‘El humor de mi vida’ (Harper Collins), de Paz Padilla, juntament a ‘El infinito en un junco’ (Siruela), d’Irene Vallejo; ‘En tierra de Dioniso’ (Acantilado), de Maria Belmonte; ‘Niadela’ (Errata Naturae), de Beatriz Montañez, i ‘La armadura del rey’ (Roca), d’Albert Calatrava, Ana Pardo de Vera i Eider Hurtado.

Pel que fa a infantil i juvenil, els més venuts en castellà són ‘El campamento’ (Planeta) de Blue Jeans; ‘Exi. Bienvenido a Glitch City’ (Planeta), d’Exi, i ‘Los compas y la maldición de Mikecrack’ (Mr Ediciones), de Mikecrack, El Trollino i Timba Vk.

Publicitat