Dimarts, 19 gener 2021

La Colla de Bastons de Vilanova celebra el seu 25è aniversari

|

Per celebrar-ho ballaran “La Boja” sense parar de cap a cap de la Rambla de Vilanova i la Geltrú

[dropcap]L[/dropcap]a festa Major de 1988 s’estrenava a la capital del Garraf la Colla de Ball de Bastons infantil. Una vintena de nens d’entre 8 i 11 anys van estar assajant durant tot un any els 7 balls que en aquell moment componien el repertori bastoner de la ciutat, fent la seva preestrena per la Cercavila de Sant Pere, a la Festa Major de Baix-a-Mar.Durant aquests vint-i-cinc anys han passat per la colla una cinquantena de bastoners, i actualment està composta per 22 balladors.

Durant el Vot del Poble, les colles de bastons de la ciutat ballen la coreografia anomenada “la boja” des de mitja rambla fins a la plaça de les Neus, on finalitza l’acte. Així doncs, per celebrar aquest aniversari, la Colla de Bastons Nois ballarà tota la Rambla sencera. L’acte, anomenat “La Gran Bogeria”, es celebrarà el dia 3 d’agost al voltant de les 21’00h davant del monument a Francesc Macià i recorrerà els 1300metres de Rambla i finalitzarà a la plaça de Sant Antoni.
L’Escola de Grallers de Sitges, els qui han acompanyat la colla durant tots els seus anys, també els acompanyaran en aquest acte amb més d’una trentena de grallers i timbalers per poder afrontar aquest repte.

Un cop a la plaça Sant Antoni hi haurà una botifarrada popular a càrrec de la Colla de Bastons (Homes) de la ciutat, amb la presentació d’una botifarra commemorativa especial, i una Festa amb els dj’s Bass-tuners, els dj’s de la Colla de Bastons (nois).

cartell la gran bogeria

- Advertisement -