Dissabte, 28 novembre 2020

La Cultura Popular de Lleida ja té el seu espai a la Casa dels Gegants

|

28.04.2014 12.34h ACN
S’hi exposen els dotze gegants de la ciutat, els capgrossos, els cavallets, les trampes, el penó i els marraquets

[dropcap]L[/dropcap]a ciutat de Lleida ha inaugurat aquest dissabte el Museu de Cultura Popular, l’anomenada ‘Casa dels gegants. La col·lecció d’aquest nou espai, situat a la regidoria de Cultura, integra els dotze Gegants de la ciutat, la cartelleria històrica de la Festa de Major de Lleida i un espai gràfic sobre El Marraco, a més dels Capgrossos, els Cavallets, les Trampes, el Penó i els Marraquets. L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha inaugurat l’espai després que la candidatura de CiU a les eleccions europees impugnés l’acte en considerar-lo electoralista.
Finalment la Junta Electoral ha permès la celebració d’aquesta inauguració inclosa en els actes de la Diada de Cultura Popular de Lleida. Segons l’alcalde Àngel Ros, aquest era un espai cultural “llargament desitjat pels lleidatans i lleidatanes, especialment pels infants, que permetrà gaudir una mica cada dia de la Festa Major i conèixer de prop i amb detall la història i el valor els elements de la cultura popular de Lleida”. L’alcalde ha citat com a exemple la col·lecció dels 12 gegants de la ciutat “que són els que tenen més valor artístic de Catalunya” i ha remarcat la voluntat de difondre i donar a conèixer, per mitjà de la Casa dels Gegants, “la creació de la cultura popular a Lleida”.

La Casa dels Gegants consta de tres espais físics: la planta noble, amb els Gegants de Lleida i la representació d’El Marraco; el replà que acull els Marraquets i la planta -1, amb els Capgrossos; les Trampes i el Penò; els Herald i Signífers, el Pregoner, el Timbaler; el Ball de Cavallets; la Festa Major de Lleida; el Ball de “Bastonets”; el Ball de Moros i Cristians, i la Moixiganga.

878720

 

- Advertisement -