La dansa en ‘Caída libre’ de Sharon Fridman engega la maquinària de FiraTàrrega 2015

La companyia de l’israelià ex Mayumaná establerta a Madrid s’avança a l’espectacle inaugural per la baixa anunciada fa uns dies dels Animal Religon

1001842
Tàrrega (ACN).- La dansa de la companyia de l’israelià Sharon Fridman, establert a Madrid des del 2006, ha servit per començar a engranar aquest dijous a la tarda la maquinària d’espectacles de FiraTàrrega 2015. ‘Caída Libre / Free Fall’ s’ha pogut veure a l’escenari establert al col·legi Sant Josep de la capital de l’Urgell on els més impacients han pogut gaudir de les coreografies dels ballarins del qui havia estat coordinador artístic de la Companyia Mayumaná. Amb la seu pas per Tàrrega, on a banda de la funció d’aquest vespre Sharon Fridman també es podrà veure demà divendres, la companyia diu adéu a la temporada i comença a treballar amb nous projectes que veuran la llum la primavera de 2016.
L’espectacle ‘Caída Libre’ vol transmetre a l’espectador la necessitat, la naturalitat, la verticalitat, la caiguda i l’impuls així com el contacte. Es tracta de diversos elements amb els que Sharon Fridman articula la seva investigació sobre el moviment. A ‘Caída Libre’ la supervivència és una qüestió vertical: aixecar-se després de caure constitueix un cicle infinit que es reprodueix cada dia.

Tothom és partícip d’aquesta dinàmica, segons Sharon Fridman, però cadascú ho sent d’una manera única i intransferible. En aquest sentit, i immersos en grups, l’espectacle busca un retrobament amb el sentit i la llibertat comprovant si és possible d’aquesta manera la caiguda lliure. L’espectacle es va programar fa tant sols unes setmanes a FiraTàrrega 2015 arrel de la baixa dels Animal Religon que van haver de cancel·lar ‘Sifonòr’ per motius personals.