Dimarts, 2 març 2021

La Diputació de Barcelona dona un nou impuls al Premi Frederic Roda de Teatre 2018

|

La Diputació de Barcelona i l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB) convoquen el Premi Frederic Roda de Teatre 2018, dotat amb 8.000 € i la publicació del text guardonat, en una edició renovada del certamen, que farà partícip el mon local i els espais escènics municipals.

Enguany, per primer cop, formaran part del jurat del Premi Frederic Roda de Teatre els representants dels 11 espais escènics municipals de referència de la demarcació de Barcelona, que triaran la proposta guanyadora a partir d’una selecció prèvia de les sis millors obres presentades, feta per l’Associació Agrupació Dramàtica de Barcelona.

Per al diputat de Cultura, Juanjo Puigcorbé, «la creació d’aquesta nova convocatòria respon a la voluntat que els espais escènics municipals siguin els veritables impulsors de la creació escènica, començant pels nous dramaturgs, però amb la finalitat de generar les complicitats necessàries per arribar a produir espectacles punters des del territori».

David Plana i Josep Maria Miró, guanyadors del Premi Frederic Roda 2015. Foto: Òmnium Cultura / Dani Codina

- Advertisement -

Per part de l’ADB, Ignasi Roda, com a president de l’associació agraeix el suport de la Diputació en aquesta nova convocatòria i la bona sintonia per assolir els objectius del premi. Roda, també destaca «el paper de l’enyorada Montserrat Agell en aquest camí de constitució del premi, així com el treball de tota la junta de l’ADB».

Creat l’any 2014 per l’ADB, l’Institut del Teatre de la Diputació de Barcelona i amb el suport d’Òmnium Cultural, el premi ret homenatge a la memòria de qui va ser una de les personalitats més influents en la vida teatral catalana en tant que cofundador de l’ADB, sotsdirector de l’Institut del Teatre, director, pedagog, dinamitzador cultural i crític teatral, director de l’Institut d’Estudis Pirandelians, a més de les seves múltiples facetes en el món de les relacions públiques, impulsor de la Universitat de la Pau, creador dels premis Memorial Joan XXIII, Víctor Xeix de Polemologia, etc.

- Advertisement -

Lluïsa Cunillé, guanyadora del Frederic Roda 2014. Foto: TNC

El jurat haurà de triar l’obra guanyadora en funció de la seva qualitat, originalitat, contemporaneïtat i per la utilització dels llenguatges més actuals. Podran participar en aquesta convocatòria els autors majors de 18 anys, a títol individual, amb obres dramàtiques originals, inèdites i no estrenades, amb temàtica lliure. El termini de presentació finalitza el 15 d’abril i la resolució es farà pública al mes de juny.
Els anteriors guardonats han estat Lluïsa Cunillé per “Boira” l’any 2014 i David Plana per “Els encantats” i Josep Maria Miró per “La travessia” l’any 2015.

Més informació: www.diba.cat/web/cultura/premi-frederic-roda

 

- Advertisement -