La Diputació i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona porten la Col·lecció MACBA a 9 municipis de la demarcació

La Diputació de Barcelona i el Museu d’Art Contemporani de Barcelona, MACBA, treballen de manera conjunta per itinerar l’exposició “ENTUSIASME. El repte i l’obstinació en la Col·lecció MACBA” a diversos municipis de la demarcació de Barcelona des de 2017 fins al 2019.

L’exposició, curada per David Armengol, reuneix gairebé una vintena d’obres i en la seva itinerància, que es va iniciar el setembre passat, passarà per diverses institucions de 9 municipis de la demarcació de Barcelona: Badalona, Ripollet –on es pot visitar actualment-, Vilafranca del Penedès, Martorell, Cerdanyola del Vallès, Igualada, Vilanova i la Geltrú, Sant Cugat del Vallés i Terrassa.

1- Zush, Kaenia II, 1972. Col·lecció MACBA. Dipòsit de la Generalitat de Catalunya. Antiga Col·lecció Salvador Riera. © Zush/Evru, VEGAP, Barcelona, 2017. Fotografia: Rocco Ricci

Els artistes presents a la mostra són: Ignasi Aballí, Vito Acconci, Maja Bajevic, Marcel Broodthaers, Anne-Lise Coste, Esther Ferrer, Peter Friedl, Richard Hamilton, Emanuel Licha, Gordon Matta-Clark, Cildo Meireles, Younès Rahmoun, Tere Recarens, Àngels Ribé, Dieter Roth, Mireia Sallarès i Zush.

En relació a l’exposició, el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, destaca que «des de fa 20 anys el Programa d’Arts Visuals de la Diputació de Barcelona dona suport a l’art contemporani en l’àmbit local, promovent exposicions itinerants que posen l’accent en la ciutadania, perseguint l’equilibri entre l’excel·lència i la divulgació». Puigcorbé subratlla que aquestes exposicions itinerants «donen rellevància especial al paper de l’art contemporani com a espai facilitador de coneixement i de pensament crític».

2- Gordon Matta-Clark, Conical Intersect, 1975. Col·lecció MACBA. Consorci MACBA. © Estate of Gordon Matta Clark, VEGAP, Barcelona, 2017

El director del MACBA, Ferran Barenblit, celebra aquesta col·laboració ja que permetrà que «una magnífica selecció d’obres d’una de les col·leccions d’art contemporani més importants del sud d’Europa, com és la Col·lecció MACBA, pugui estar a l’abast d’un major nombre de persones». I afegeix que «fer el patrimoni accessible és una de les nostres prioritats, i gràcies a la xarxa d’institucions culturals de la demarcació de Barcelona això serà possible».

Centre Cultural de Ripollet
Rambla de Sant Jordi, 2 – 4. 08291 Ripollet
Tel. 935 046 025 / cultura@ripollet.cat
Fins al 7 de gener de 2018

Més informació de l’exposició i la resta de la itinerància a: www.diba.cat/es/web/oda/entusiasme 

3- Richard Hamilton, Dieter Roth i Luis Chispas, Canciones Cadaqués, 1976. Col·lecció MACBA. Fundació MACBA. Donació Lanfranco Bombelli © Richard Hamilton, VEGAP, Barcelona, 2017 / © Dieter Roth, 2017