Setmanari digital i cultural

Dijous, 1 juny 2023

ARTS ESCÈNIQUES

La Flyhard estrenarà la temporada vinent ‘Austràlia’, d’Israel Solà, i ‘La nit del peix Kiwi’, de Josep Julien

La sala acomiada aquest curs amb una ocupació mitjana del 86,4% en plena crisi de públic dels teatres

|

– La Sala Flyhard estrenarà la temporada 2022/2023 el primer text en solitari d’Israel Solà (La Calòrica) ‘Austràlia’ i el monòleg de Josep Julien ‘La nit del peix Kiwi’, amb Santi Ricart. Són les dues noves produccions de la sala de Sants per un curs on també tornaran tres espectacles ja vistos a la sala: ‘Negatius’, de Sílvia Navarro (recentment estrenada en coproducció amb el Grec i que allargarà fins al setembre), ‘La pell fina’, de Carmen Marfà i Yago Alonso, i ‘Família (Im)possible’, de Carol López. Tot això, a l’espera d’un sisè títol de cara al juliol que encara no s’ha desvetllat. La Flyhard ha tingut enguany una ocupació del 86,4%, i això malgrat la davallada general de públic teatral aquest curs.

‘Negatius’, escrita i dirigida per Sílvia Navarro, va sorgir de la convocatòria de projectes d’’On el teatre Batega’ (dels microteatres barcelonins) i es va estrenar en coproducció amb el Grec 2022. Després de quatre setmanes en cartell als mesos de juliol i agost, al setembre de 2022 es podrà veure durant quatre setmanes més.

La nova temporada arrencarà doncs amb una reestrena del darrer títol del curs. Després arribarà la primera estrena: ‘Austràlia’, escrita i dirigida per Israel Solà, director de La Calòrica. El seu primer text en solitari és una comèdia dramàtica sobre les maternitats i, sobretot, sobre els vincles familiars que es veurà a la sala del 27 d’octubre al 19 de desembre.

El 2023 arrencarà amb dues reposicions: ‘La pell fina’, Carmen Marfà i Yago Alonso (gener-febrer 2023) i Família (Im)possible, de Carol López (març-abril 2023). La Flyhard defensa la reposició d’espectacles propis recents per donar més recorregut a unes produccions que en una temporada poden veure “com a màxim, uns 1.800 o 2.000 espectadors”, i que van omplir la sala.

La segona estrena absoluta de la temporada vinent serà, al maig, ‘La nit del peix Kiwi’, un, un monòleg escrit i dirigit per Josep Julien i protagonitzat per Santi Ricart. La proposta també va ser seleccionada dins la Convocatòria de projectes d’On el teatre batega 22-24 i presenta les aventures i desventures “d’un mentider professional: un actor”.

Exterior i gires

Aquesta temporada la Flyhard manté activitat fora de la sala. El més destacat és l’estrena en versió en castellà de ‘L’habitació Blanca’, de Josep Maria Miró, al Teatro Español de Madrid del 9 de març al 9 d’abril de l’any vinent. I per Catalunya i les Illes Balears hi haurà en gira els espectacles: ‘El Sensespai’, de Lara Díez Quintanilla, ‘Família (Im)possible’, ‘La pell fina’ i l’èxit ‘Ovelles’ (Teatre Poliorama).

Bones xifres d’ocupació

Mentrestant, la sala de Sants està a punt d’acomiadar aquest curs 2021-2022 amb un promig d’espectadors del 86,4% (provisional fins al 4 d’agost) i un total de 7.225 espectadors en 217 funcions. Unes bones xifres si es té en compte les dificultats que han tingut els teatres aquest curs per omplir les platees, com a darrer efecte secundari de la crisi del coronavirus.

‘La pell fina’, amb 2.068 espectadors i ‘Família (Im)possible’, amb 1.515, totes dues amb gairebé un 100% d’ocupació són els dos espectacles que han tingut més èxit del curs que ara acaba.

Publicitat