La Fundació FECAC licitarà per la Feria de Abril i demana als hereus de Garcia Prieto que respectin el concurs públic

ACN

El sector crític aposta per un esdeveniment d’èxit, transparent i al servei de les entitats

La Fundació de la Federació d’Entitats Culturals Andaluses de Catalunya (Fundació FECAC) es presenta al concurs públic per organitzar la Feria de Abril 2016. L’anunci arriba després que l’altra gran entitat andalusa amb el mateix nom, la FECAC, carregués contra l’Ajuntament de Barcelona i les clàusules exigides per fer un esdeveniment que sempre s’havia adjudicat sense concurs. Fins la caiguda de l’històric dirigent Francisco Garcia Prieto –dirigia les dues entitats–, la Feria l’organitzava la Fundació, però la seva marxa va provocar una divisió entre els hereus de Garcia Prieto (FECAC) i el sector crític (Fundació FECAC), que demanen respecte pel concurs públic i apel·len a la transparència.
La junta del Patronat de la Fundació FECAC, un cop analitzat el plec de condicions de l’Ajuntament de Barcelona per a l’organització de la Feria de Abril, va acordar dimecres al vespre presentar-se al concurs públic i valora molt positivament que l’adjudicació d’aquest any es faci per un procediment obert, públic i transparent.

Els membres de la Fundació apunten que, tot i les exigències de les clàusules del concurs, s’ha de fer tot el possible per aconseguir que la Feria es pugui celebrar a Barcelona, ja que és el millor lloc per a garantir l’èxit organitzatiu i de participació. La Fundació respon així a les amenaces de la FECAC, que havia insinuat que buscaria un nou emplaçament per a la Feria.

En aquest sentit, la Fundació diu que no comparteix i lamenta la política d’amenaces i coaccions que practiquen altres aspirants al concurs i defensa que el que cal és treballar per aconseguir celebrar una fira d’èxit, transparent en la gestió i al servei de les entitats culturals andaluses de Catalunya, sobre les quals ningú n’ha d’ostentar el monopoli.

Malgrat tot, la Fundació ja ha fet arribar al consistori i als tècnics de l’empresa municipal BSM la seva opinió sobre la complexitat que suposa el compliment d’algunes clàusules i obligacions contractuals per a l’organització de la Feria de Abril en les condicions pleestablertes i mantenint alhora el model d’anys anteriors.

La Fundació també recorda que té una llarga experiència en la organització de la Feria de Abril, ja que només l’any passat no va organitzar-la, després que l’Ajuntament presidit per Xavier Trias decidís adjudicar l’organització a la FECAC, l’entitat ‘rival’ després de la marxa de Gracia Prieto l’any 2013.

Durant el 2014, últim any en el què la Fundació va organitzar la Feria de Abril –i ja sense la presidència de Garcia Prieto–, va ser el primer i únic en el que l’esdeveniment va presentar balanços i resultats a l’opinió pública, han etzibat des de la Fundació.