Setmanari digital i cultural

Dimecres, 31 maig 2023

La mítica cançó “20 de abril” de Celtas Cortos tindrà versió en català

S'interpretarà per primera vegada aquest dissabte en el concert celebració dels 50 anys de la Companyia Elèctrica Dharma

|

- Publicitat -

El concert del 50 anys de la Companyia Elèctrica Dharma que es farà dissabte al Palau Sant Jordi estarà ple de sorpreses. Una d’elles serà l’estrena de la versió en català d’una de les cançons clàssiques del rock espanyol “20 de abril” de Celtas Cortos. La cançó més popular del grup de Valladolid ja tenia versions en diversos idiomes com l’euskera, l’italià i l’anglès.

La invitació de la Dharma per sumar-se a la celebració de dissabte va fer que el grup decidís presentar aquesta primera versió en català que interpretaran per primera vegada des de l’escenari del Sant Jordi.

Publicitat

Amb la majoria de les entrades venudes per al concert de dissabte, la Companyia Elèctrica Dharma va presentar fa uns dies el disc ‘Cançons arraconades’, una selecció de gravacions originals inèdites, d’estudi o de directe del grup, que van des dels anys 70 fins a l’actualitat. També inclou gravacions originals d’Esteve Fortuny, que en el seu moment tampoc van veure la llum. El grup afirma que entre el recull hi ha gravacions “sorprenents i amb un gran valor històric i sentimental”. El disc també s’emmarca dins les diferents accions que s’estan duent a terme en l’any del cinquantè aniversari de la banda.

Entre d’altres, l’Elèctrica Dharma ha elaborat un llibre i un còmic infantil i juvenil de la història del grup i un documental. També ha inaugurat una plaça al barri de Sants per la memòria d’Esteve i Josep Fortuny, membres de la banda traspassats.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies