Divendres, 19 agost 2022

ACTUALITAT

La Nit dels Museus torna a la normalitat i suma 9 equipaments més

El Jardí Botànic, el Museu del F.C Barcelona i la Torre de la Miranda de Cornellà de Llobregat, entre les novetats

|

Barcelona viurà el 14 de maig una Nit dels Museus com abans de la pandèmia. Després de l’edició del 2021 amb restriccions d’aforament i mascaretes, enguany es recupera el format habitual. De set del vespre a una de la matinada es podrà visitar de forma gratuïta i lliure exposicions temporals i col·leccions permanents, i diversos equipaments ofereixen activitats com visites guiades o teatralitzades, tallers, jocs de pistes i d’escapada, concursos, concerts i espectacles de poesia, dansa i teatre. En aquesta edició hi prendran part 75 equipaments i espais de 8 municipis de l’àrea metropolitana, això és, 9 museus més que l’any passat amb l’estrena del del F.C Barcelona, el Palau Robert o la Torre de la Miranda, de Cornellà de Llobregat.

Respecte a l’edició de l’any passat, s’hi incorporen 9 centres: la Porta de Mar i el Temple d’August (MUHBA), el Jardí Botànic del Museu de Ciències Naturals, el Museu de la Xocolata, el del FC Barcelona, l’Opisso, el Palau Robert, el Santa Mònica i la Torre de la Miranda, de Cornellà de Llobregat.

En aquesta edició hi haurà més de 60 activitats programades. En molts casos es tracta de visites guiades, algunes de teatralitzades com les que s’ofereixen al Museu Marítim, els Museus d’Esplugues o la Torre Balldovina. En aquest últim equipament també hi haurà teatre, com al Museu d’Història de la Immigració i al Santa Mònica.

La dansa serà present al Museu de l’Institut del Teatre, al Tecla Sala i al Museu de Ciències Naturals del parc del Fòrum. Hi ha espectacles variats al Cercle Artístic de Sant Lluc, al Centre de les Arts Lliures-Fundació Joan Brossa, al Museu d’Arqueologia i al Jardí Botànic, que s’incorpora com a novetat a la Nit dels Museus. Al Museu Can Framis hi haurà instal·lacions participatives i el Servei d’Arqueologia de Barcelona promourà rutes específiques per aquesta edició que no es realitzen la resta de l’any.

Publicitat