Setmanari digital i cultural

Dimecres, 31 maig 2023

La Passió de Cervera estrena temporada amb més actors i escenes i il·luminació renovades per guanyar dinamisme

Uns 200 espectadors assisteixen a la primera de les funcions que es duran a terme fins al 29 d'abril

|

- Publicitat -

Cervera ha estrenat aquest diumenge la temporada de representacions de la Passió, que ha reestructurat escenes i n’ha introduït de noves per donar protagonisme a personatges femenins com la Clàudia i guanyar així més dinamisme i vitalitat. En això hi ajudarà el fet que aquesta edició serà una de les més multitudinàries dels darrers anys pel que fa al nombre d’actors i actrius que passaran per damunt de l’escenari del Teatre de la Passió al llarg de les sis funcions que es faran fins al 29 d’abril. “Esperem entre 150 i 200 actors depenent del dia” ha afirmat Mariona Dalmases, una de les directores de la Passió, la més antiga d’Europa i que enguany es modernitza amb nova il·luminació LED que afavoreix la presència dels decorats de paper.

Amb aquest grapat de novetats, l’equip de direcció vol continuar el projecte iniciat anys enrere per dotar de més “vitalitat” a l’obra, segons ha explicat una altra de les seves directores Gemma Palà.

Publicitat

En aquest sentit, la representació de la vida, mort i resurrecció de Jesús, que té documentada el seu origen a Cervera a l’any 1477, presenta escenes com el ‘somni de Clàudia’. Episodi amb el qual es vol afavorir el protagonisme d’un personatge femení que ja apareixia a la representació.

Les modificacions s’han complementat amb la modernització dels elements que componen els diferents escenaris que té el Teatre de la Passió de Cervera (un de central i dos de laterals). Així, l’estructura ha pogut incorporar enguany tecnologia LED que permet “modernitzar” la funció i donar “un volum 3D i un aspecte més realista als decorats fets de paper, un dels patrimonis de l’equipament” segons ha afirmat, David Mora, el tercer membre de la direcció de l’espectacle.

La Passió de Cervera mobilitza unes 300 persones entre l’equip tècnic i l’elenc d’actors, que enguany ha augmentat considerablement amb persones del municipi i també de fora després del càsting que va fer-se el juliol de l’any passat i de la crida de la direcció per incorporar figurants. “És un dels anys que tenim més gent” damunt de l’escenari, ha afirmat Dalmases. “Esperem que hi puguin participar entre 150 i 200 persones depèn del dia i de la disponibilitat”, ha dit, en referència a cadascuna de les funcions que es faran fins al 29 d’abril.

Així, el Guim i la Martina són dos joves, veïns del poble, que els va arribar l’oportunitat d’incorporar-se a l’obra. “Ens va agradar la idea, és la meva primera vegada en una obra de teatre” ha explicat el primer. La jove ha dit, en canvi, que té experiència damunt de l’escenari, ja que li “agrada molt”, i ha fet d’altres obres arreu.

D’altra banda, l’elenc manté aquest any, i ja en van 8, la figura de Josep Ramon Vila, veí de 89 anys de Cervera que col·labora en diferents escenes. “És la meva vida, continuaré participant-hi mentre visqui”, ha dit entre somriures.

Les representacions d’aquest 2023 de la Passió de Cervera han començat aquest 26 de març i es repetiran els dies 1, 7, 16, 22 i 29 d’abril. Les entrades per a les funcions d’enguany es poden aconseguir a través del web: lapassiodecervera.com

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies