Setmanari digital i cultural

Dijous, 30 març 2023

La Passió d’Olesa consolida el seu nou concepte dramatúrgic amb un espectacle amb més efectes i més música que mai

A partir del 12 de març i fins al 8 de maig es representaran 8 funcions, amb una durada de poc més de dues hores

|

- Publicitat -

La Passió d’Olesa de Montserrat inaugura la nova temporada amb l’objectiu de consolidar el concepte dramatúrgic que va estrenar el 2022, quan es va produir una transformació de tota la representació per tal d’acostar l’obra al teatre actual. Segons han detallat el Consorci de Turisme del Baix Llobregat, amb la renovació de l’espectacle, enguany l’obra es representarà amb més efectes especials i dispositius escènics, i amb més música per tal “d’acompanyar emocionalment” la dramatúrgia. Així doncs, a partir del pròxim diumenge 12 de març i fins al 8 de maig es representaran 8 funcions de l’obra, amb una durada de dues hores i quinze minuts.

La Passió tornarà a representar-se a l’històric teatre construït expressament per a l’ocasió l’any 1987, i que compta amb una de les boques més grans de tota Europa i amb una capacitat d’aforament de 1.500 persones.

Publicitat

Pel que fa a la representació d’enguany, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat ha destacat que l’equip artístic de La Passió d’Olesa ha posat “molt esforç” en aconseguir un espectacle “vàlid per espectadors d’avui dia”. Precisament, amb aquest mateix objectiu el 2022 la direcció de l’espectacle va engegar diversos canvis en la representació.

Entre d’altres, es va apostar per canviar l’ordre cronològic de les escenes i introduir els ‘flashback’, es van recuperar textos que feia dècades que no pujaven a escena, i es van retirar quadres que feia anys que formaven part de l’espectacle. “Tot plegat per fugir de l’estructura tradicional i rígida d’aquest tipus de representacions i acostar-se al llenguatge teatral actual”, ha defensat el Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

Més enllà de l’aspecte religiós, des de l’equip de direcció han assegurat que aquest no és l’únic punt de vista amb què l’espectador es pot aproximar a l’espectacle. “A La Passió d’Olesa hi ha tradició cultural, història de la cultura catalana i la llengua i un homenatge al teatre amateur de sempre”, han afirmat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies