Dimarts, 21 setembre 2021

ACTUALITAT

La plaça Reial acull quatre mesos d’activitats culturals, esportives i familiars en el marc de La Reial ens Mou!

El públic podrà gaudir de propostes de manera gratuïta adquirint les entrades a través del web lareial.com

|

La iniciativa La Reial ens Mou! acull activitats culturals, esportives i familiars a la plaça Reial de Barcelona des d’aquest mes de juliol fins a l’octubre. El públic podrà gaudir d’activitats per a tots els públics de manera gratuïta adquirint les entrades a través del web lareial.com. En roda de premsa, Víctor Arrese, portaveu de l’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial, ha destacat que la iniciativa vol ajudar a revitalitzar la plaça Reial després d’aquest difícil any de pandèmia. “Volem que el ciutadà torni a gaudir d’aquesta màgica plaça”, ha remarcat.
Els concerts de The Saint 3, To Wit i una marató de piano de 10 hores per part de l’associació Maria Canals van ser els encarregats d’obrir el programa la setmana passada. Així mateix, la programació inclou artistes de diferents disciplines, que van del jazz, a la rumba, passant per la salsa i el flamenco. Andreu Martínez, Crisbu, Old Fashioned, Daphne, Ganzá i Perico Sambeat són alguns dels artistes que passaran per aquesta plaça.

Per als més petits, els diumenges al matí, s’han organitzat diferents tipus d’activitats infantils, com els conta contes de Rubén Martínez i la companyia Tip Tap, els espectacles de màgia de Felix Brunet, animacions musicals de la mà de la companyia Farsants i les titelles de la companyia Sebastià Vergés. També hi haurà jornades esportives els dissabtes al matí amb classes impartides per reconeguts experts de ioga, pilates, zumba, crossfit i GAP.

Homenatge a Jose Pérez Ocaña

Arrese ha anunciat que el dissabte 18 de setembre es farà un homenatge al pintor i artista Jose Pérez Ocaña, amb motiu del 38è aniversari de la seva mort, amb un espectacle musical. Un programa festiu que compta amb la col·laboració de BAUHAUS i NutriSport, per tal d’omplir de nou la plaça Reial de goig i fer d’aquest un espai de cultura i oci per al ciutadà.

“El nostre propòsit és que el ciutadà de Barcelona i de l’Àrea Metropolitana se senti atret de nou per aquest emblema de la ciutat i el recuperi per als seus moments d’oci”, ha afegit Arrese.

Per la seva part, la regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín, ha posat en relleu “el valor simbòlic de la plaça Reial per a la ciutat, una plaça que té una característica de la qual pocs espais del centre de la ciutat poden presumir, tot i la forta presència dels turistes fins a l’esclat de la pandèmia, la plaça Reial ha sabut mantenir la identitat dels seus bars i restaurants i de les seves botigues”.