Setmanari digital i cultural

Dijous, 30 març 2023

La Sagrada Família recupera progressivament el públic i rep prop de 3,8 milions de visitants el 2022

El temple tanca l'exercici amb uns ingressos de 100,7 milions d'euros

|

- Publicitat -

La Sagrada Família va rebre l’any passat 3.781.845 de visitants, el triple que l’any anterior, el 2021, encara molt condicionat per la crisi de la covid. D’aquests, el 82,5% ha estat públic vingut d’arreu del món, principalment, nord-americans (13,8 %), francesos (11,2 %) i italians (9,4 %). La resta (17,5%) són espanyols. Així ho detalla la memòria anual presentada aquest dimecres, on es constata la recuperació progressiva del nombre de visitants, principal font d’ingressos de què disposa la Junta Constructora acabar la basílica, que encara no tenen data de finalització. El temple ha tancat l’exercici amb uns ingressos de 100,7 milions d’euros, 53,9 milions d’euros dels quals s’han destinat a la construcció i a la gestió del temple.

El romanent generat es reserva a fer front a possibles contratemps, a la construcció i obra dels propers anys i assumir els compromisos signats el 2018 amb l’Ajuntament de Barcelona.

Publicitat

L’evolució de les obres

Al llarg de la història de la Sagrada Família, iniciada el 1882, la Basílica només ha aturat la seva activitat i construcció durant els fets del 1936 al 1939 i el març del 2020, a causa de la pandèmia de la covid, fet que va provocar que es tanquessin les portes i s’aturessin les obres. Actualment, s’han acabat dues de les quatre torres dels Evangelistes, i se segueixen construint les altres dues i la torre de Jesús.

També s’està construint la capella de l’Assumpta darrere de l’absis de la Basílica i el claustre d’unió amb la sagristia del carrer de Provença, i s’ha iniciat la restauració de la façana del Naixement (s’ha començat pel claustre del Roser i per dos dels quatre pinacles de les torres dels Apòstols que la formen).

Actualment, participen en el projecte 89 treballadors i treballadores i 1.300 persones que colꞏlaboren de forma habitual donant suport a les diferents àrees de la Fundació.

La Filharmònica de Berlín escull la Sagrada Família

Entre els esdeveniments culturals destacats del proper trimestre, destaca la celebració del concert de l’Orquestra Filharmònica de Berlín, una de les orquestres simfòniques més rellevants del món, que ha escollit el temple per fer-hi l’actuació anual. Serà el dilluns 1 de maig a les 11 h, i hi haurà una prèvia, el diumenge 30 a la tarda.

Com un altre dels esdeveniments rellevants, tindrà lloc el concert de l’Orfeón Donostiarra, que cantarà per primera vegada a la Sagrada Família el 26 de març, un acte que s’emmarcarà en la programació de Setmana Santa.

A més, el 13 de juny s’inaugurarà a Tòquio una exposició sobre Gaudí i la Sagrada Família, gràcies a NHK, la corporació de radiodifusió japonesa, i el Museu d’Art Modern de Tòquio. Es tracta d’una iniciativa que té com a objectiu difondre als països asiàtics l’obra del genial arquitecte i donar a conèixer el significat i l’estat actual de la construcció de la seva obra mestra, la Sagrada Família.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies