Setmanari digital i cultural

Dilluns, 30 gener 2023

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya estrena a Girona el seu nou projecte ‘Himnes del Cor’

Beth, Manu Guix, La Pau i Joan Garrido, a més de la Polifònica de Puig-reig, participen en aquest nou treball

|

Més notícies

- Publicitat -

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya (SCCC), el projecte musical que impulsa la Fundació Metalquimia, estrena aquest divendres el seu nou projecte ‘Himnes del Cor’. El nou treball de la SCCC reversiona grans himnes de la història de la música, des de l’Himne a l’Alegria de Beethoven fins a ‘I will survive’ de Gloria Gaynor. Compta amb la col·laboració de Beth, Manu Guix, La Pau i Joan Garrido, a més de la Polifònica de Puig-reig. Es presenta en tres concerts, que es faran fins diumenge a l’Auditori de Girona. “Aquest nou projecte reflecteix melodies que són de tots i que no són de ningú, però que ens uneixen com a persones i ens apropen com a germans”, explica l’impulsor de la SCCC des de la Fundació Metalquimia, Josep Lagares.

El projecte ‘Emociona’t amb la SCCC: Himnes del Cor’ portarà el públic de l’Auditori de Girona a fer un viatge emocional per les melodies més corprenedores dels darrers 300 anys que han acabat esdevenint himnes universals. En aquesta ocasió, la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya compta amb la col·laboració dels cantants Beth, Manu Guix, La Pau i Joan Garrido, a més de la Polifònica de Puig-reig, que interpretaran una selecció d’himnes de la música tant clàssics com contemporanis. S’hi podran escoltar des de l’Himne a l’Alegria de Beethoven a ‘I will survive’ de Gloria Gaynor, passant per ‘Amazing Grace’, ‘El cant dels ocells’, ‘L’Empordà’ o ‘Highway to Hell’.

- Publicidad -

L’impulsor del projecte de la SCCC des de la Fundació Metalquimia, Josep Lagares destaca que el concert reflecteix “melodies que són de tots i que no són de ningú”. “Són himnes del cor que, independentment de l’edat, la ideologia, el gènere, la llengua, la nacionalitat o el color de la pell, ens uneixen com a persones i ens apropen com a germans”, ha afegit.

Lagares explica que l’elecció d’aquestes cançons i melodies que ja són universals no és banal. “Ho fem precisament ara perquè en temps de canvis accelerats i disrupcions, ens cal més que mai retrobar la pau interior; perquè en mig de guerres i tribulacions, ens cal, més que mai, asserenar les ànimes i acostar els nostres cors”, diu.

- Publicidad -

‘Himnes del Cor’ és el segon projecte del cicle ‘Emociona’t amb la Simfònica de Cobla i Corda’ que la SCCC va inaugurar el juny passat amb una selecció de les 25 millors peces editades per la discogràfica gironina Música Global en la commemoració del seu 25è aniversari. El concert es va poder veure per Cap d’Any a TV3.

Experiència amb il·lusió

- Advertisement -

La Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya és un projecte que combina l’experiència i el coneixement dels mestres de la cobla La Principal de la Bisbal, amb la força i la il·lusió dels joves talents de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines.

La formació va néixer l’any 2008, impulsat per l’empresa gironina Metalquimia i per la Fundació Metalquimia, com a projecte musical innovador, amb l’objectiu de crear una orquestra simfònica catalana de gran format, que unís els instruments de corda i percussió d’una orquestra simfònica convencional i el so personal dels instruments de vent de la cobla.

D’aquesta manera, es van fusionar els vents de La Principal de la Bisbal i la corda i percussió de la Jove Orquestra de les Comarques Gironines, el projecte pedagògic de Fundació Metalquimia, per crear finalment la Simfònica de Cobla i Corda de Catalunya. El projecte compta amb el suport de l’Ajuntament i de l’Auditori de Girona i amb la col·laboració de Música Global.

- Publicitat -