Dilluns, 19 abril 2021

LLIBRES

L’Acadèmia Catalana de la Música demana mesures i solucions “clares i urgents” després de tancar l’oci nocturn

Critica que la clausura "forçosa, massiva i indiscriminada" de les sales acaba amb tota la programació musical

|

L’Acadèmia Catalana de la Música ha demanat aquest dimarts mesures i solucions “clares i urgents” per al sector. L’entitat ha suscrit el manifest aprovat per la Unión de Músicos Profesionales que critica que el “tancament forçós, massiu i indiscriminat de l’oci nocturn acaba amb tota la programació musical i artística que es duia a terme a les sales i locals” sota l’estricte compliment de la normativa vigent en materia de protecció davant la covid-19. Per a ells, malgrat una normativa clara sobre l’organització d’esdeveniments culturals, els ajuntaments estan denegant “massivament” permisos, i anul·lant activitats que compleixen tots els requisits legals establerts.

Han lamentat que en tot el territori espanyol el sector ha fet nombrosos esforços per adaptar-se i fer respectar les normes, i que, malgrat que “avui en dia no s’ha registrat ni un sol rebrot en concerts i esdeveniments culturals”, les autoritats marginalitzen i estigmatitzen l’activitat musical mitjançant l’aprovació de normatives que no tenen en compte la realitat del sector.

Cap a la desaparició professional

“Desenes de milers de músics i professionals dependents de la música veurem com se’ns aboca irresponsablement cap a la desaparició professional”, han dit. Davant d’això, han exigit al govern espanyol, la Generalitat i als ajuntaments responsabilitat i protecció de la cultura i dels seus treballadors. “Que no privin de la música la nostra societat mitjançant la cancel·lació, denegació i estigmatització d’un sector que compleix amb les mesures sanitàries i és bàsic pel benestar i desenvolupament cultural i social”, han reiterat.

També han donat el seu suport al manifest l’Associació Catalana d’Intèrprets i Docents de Música Clàssica (ACIMC), l’Associació de Músics de Jazz i Música Moderna de Catalunya (AMJM), l’Associació de Músics de Tarragona (AMT), l’Associació Professional de Músics de Catalunya (MUSICAT) i la Societat de Blues de Barcelona (SBB), a banda d’altres associacions musicals estatals.

Publicitat