Dimarts, 19 gener 2021

L’Arboç serà la seu de la XVII Mostra de Balls de Diables centenaris amb parlaments

|

16.06.2014
Josep Torreño
L’objectiu d’aquestes trobades és mantenir els Balls de Diables tradicionals

arbos

[dropcap]D[/dropcap]ivendres vinent 20 de juny tindrà lloc la XVII Mostra de Balls de diables centenaris amb parlaments de Catalunya, que enguany recau a l’Arboç (Baix Penedès). Una trobada que se celebra anualment on hi participen els Balls de Diables amb parlament amb més de cent anys d’història amb l’objectiu de mantenir l’origen del ball de diables. Les colles que formaran part d’aquesta XVI Mostra son les colles del Vendrell, Sant Quintí de Mediona, La Riera de Gaià, Torredembarra, Vilafranca, Sitges, Tarragona, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú a més dels amfitrions Diables de l’Arboç
Programa

Divendres 20 de juny

20:00h – Inauguració de l’Exposició, i Taula rodona: Sis segles de diables i foc a la festa
A càrrec de: Daniel Vilarrúbias, autor del llibre “El Ball de diables a Igualada.Un entremès de temps medievals ençà”, Salvador Palomar, membre de Carrutxa, Ferran Sugranyes, membre de Carrutxa i del Ball de Diables de Reus. Lloc: Auditori de Cal Rossell.

Dissabte 21 de juny

10:30h: Xerrada/Taller: Els tocs de timbals tradicionals, a càrrec e Valeri Salvador del Ball de Diables de l’Alforja. Lloc: Plaça de la Puntaire.

- Advertisement -

12:00h: Cercavila de Timbals pels carrers de la vila. 14:30h: Dinar de Timbalers. 17:00h: Rebuda de les Colles participants. 18:00h: Representació dels Actes Sacramentals. Lloc: Plaça de la Puntaire.

20:00h: Cercavila de foc pels carrers de la vila. Recorregut: Major, Rambla, Abat Escarré, Major i Sagrat.

- Advertisement -

Tot seguit, sopar per a les colles participants i CONCERT amb: “JJ.DJ” i PROTOCOL MONSTERS. Lloc: Plaça de la Puntaire.

- Advertisement -