Setmanari digital i cultural

Dimecres, 31 maig 2023

L’Art Fest, un nou festival a Torelló per posar en valor l’art mural

Una quinzena d'artistes transformaran les escales del costat de l'hotel de les Serrasses

|

- Publicitat -

Als anys 90 Torelló es va convertir en un dels pobles amb més presència de grafitis i murals artístics de la comarca d’Osona. Hi van confluir joves interessats en l’art urbà i la predisposició de propietaris a cedir façanes perquè hi pintessin. Va ser així com artistes reconeguts en l’art del grafiti i joves amateurs van convertir Torelló en un aparador d’aquesta disciplina. Tres dècades més tard aquesta tradició s’ha perdut i ara la volen recuperar. Amb el suport del consistori i el Consorci de la Vall del Ges, els grafiters Òscar Rodríguez i Toni Mateo han posat en marxa l’Art Fest, un festival per posar en valor l’art mural, i que diumenge reunirà una quinzena d’artistes per transformar les escales del costat de l’hotel de les Serrasses.

“No sabem si el món digital tanca més les noves generacions a estar a casa, però ens trobàvem que els grafitis de Torelló no es renovaven”, explica a l’ACN Òscar Rodríguez, un dels impulsors de l’Art Fest. Precisament, per aquesta raó han creat una iniciativa que busca “motivar” les noves generacions d’artistes “a sortir, practicar i enfrontar-se amb el públic del carrer”. “Volem que provin de fer murals, i que facin activitats amb altres artistes, fora de casa, fora dels estudis”, afegeix. A més, amb els murals, també hi ha un objectiu d’aportar “bellesa” en llocs de Torelló que potser han caigut en decadència i fer un efecte crida a persones que hi vulguin anar a passejar.

Publicitat

L’objectiu de la jornada de diumenge és que una quinzena d’artistes, tan professionals com amateurs, “puguin mostrar tot allò que fan, que es coneguin i es puguin ensenyar com treballen”. Els artistes crearan un gran mural on la temàtica serà la natura. “Volem crear l’ambient que hi havia abans”, diu Rodríguez. De fet, l’artista explica que hi ha persones que van començar pintant per oci “i avui viuen d’això i és la seva professió”.

L’Art Fest no aspira a acabar convertint Torelló en un Penelles, on hi pinten artistes de l’art mural de reconegut prestigi, sinó que pretenen ajudar a donar visibilitat a l’art urbà de nous artistes i noves disciplines.

La jornada començarà a les 10 del matí al Passatge d’Horta de Can Basses, amb un taller de plantilles de l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló i acabarà a les 7 de la tarda. També hi haurà exhibició de dansa urbana. A més, durant tot el dia hi haurà pintada de grafitis, fira d’art i servei de bar.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies