Setmanari digital i cultural

Diumenge, 11 maig 2025

Les Borges Blanques acull la 51a edició de la Fira de l’Oli

|

17.01.2014 12:00h
ACN/ Redacció

firaoli

El certamen, que arrenca avui, assoleix un rècord amb la presència de 140 expositors, 28 dels quals són cooperatives o productors d’oli

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha inaugurat avui divendres la 51a Fira de l’OliVerge Extra i de les Garrigues, que se celebrarà fins diumenge a les Borges Blanques. Reñé ha destacat el potencial de les fires en la dinamització econòmica del territori. Aquesta edició creix un 15% en expositors, arribant als 140 gràcies a l’ampliació del recinte firal que creix fins els 6.363 metres quadrats. S’hi exposen 28 cooperatives i productors d’oli. A banda, una empresa hi presenta una plataforma virtual perquè cooperatives i petits productors puguin exportar el seu oli al mercat del centre d’Europa. A més, per primer cop la Fira de l’Oli s’ha agermanat amb la Ruta del Vi de Lleida.

L’acte inaugural que s’ha fet a la Casa de Cultura de les Borges Blanques ha servit per explicar les tasques promocionals que s’han fet aquest any per donar a conèixer el certamen, amb presentacions a Barcelona, Andorra o Lleida, com ha destacat l’alcalde de les Borges Blanques, Enric Mir. La inauguració també ha servit per donar a conèixer els premis al millor oli de les Garrigues, que aquest any ha estat el de la Cooperativa del Camp d’Arbeca. L’oli de Bellaguarda ha estat seleccionat com el millor verge extra afruitat madur.

Publicitat

A banda també s’ha entregat el premi Cultura de l’Oli que en aquesta ocasió ha recaigut en la doctora Montserrat Fitó, coordinadora del grup de Recerca sobre Risc cardiovascular i nutrició de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions mèdiques de Barcelona, que acaba de fer públics els resultats d’un estudi que demostra els beneficis per a la salut del consum d’oli verge extra.

Mir ha destacat el “nivell d’ambició de la Fira de l’Oli, un certamen que o posa en valor la capacitat i potencialitat del producte pel que fa a l’externalització i la internacionalització”. Precisament el president de la Diputació, Joan Reñé, ha fet una crida als ciutadans perquè consumeixin l’oli i reconeguin l’esforç dels productors. Reñé ha destacat l’alta quantitat de fires a la demarcació, 150 en total, la majoria cada cop més especialitzades.

IMG-20140117-WA0006
A la Fira de l’Oli de les Borges també es poden degustar vins i caves entre altres productes gastronòmics
Publicitat