Les entitats participants a l’Arrivo del Carnaval de Vilanova i la Geltrú rebutgen que es reguli el consum d’alcohol

ACN

Els organitzadors proposaven cobrar 250 euros de fiança, a retornar si es mantenia el civisme i no es consumien begudes alcohòliques dins la rua

Les entitats que participen a l’Arrivo del Carnaval de Vilanova i la Geltrú han rebutjat la proposta de l’organització, que volia cobrar una fiança per regular el consum d’alcohol dins la rua. La Federació d’Associacions pel Carnaval (FAC) ha dut a votació de l’assemblea el cobrament de 250 euros a cada entitat participant, que es retornarien si tots els membres del grup mantenien el civisme i no bevien alcohol dins la rua. La proposta, però, ha estat tombada per 36 entitats, mentre 17 hi han votat a favor i 5 s’han abstingut. El president de la FAC, Pep Sendrós, ha dit a l’ACN que se sent decebut de la resposta dels participants, ja que la intenció no era prohibir, sinó obstaculitzar el consum, donat que es permetia als participants sortir del recorregut, beure, i tornar després dins el grup. L’Arrivo ha perdut el seu sentit, ha sentenciat.
Pep Sendrós ha assegurat que la FAC lamenta la decisió de l’Assemblea, ja que l’objectiu de l’actual Junta directiva –que acaba mandat després d’aquest proper Carnaval- era corregir certs comportaments i recuperar coses que s’havien oblidat, potenciant els elements forts. Es refereix així a reduir el consum i exhibició d’alcohol i a impulsar la sàtira, que històricament ha identificat el Carnaval de la ciutat. La gent ha interpretat que regulant l’alcohol volíem imposar una prohibició, malgrat ho hem explicat del dret i del revés, ha dit Sendrós.

Pel president de la FAC, l’Arrivo fa anys que està desvirtuat, ja que en lloc de sàtira, la gent es vesteix amb qualsevol samarreta, i tant és si no entens la disfressa, perquè mentrestant ells s’estan emborratxant. Davant aquesta situació, Sendrós ha assegurat que la instauració d’una fiança que vetllés pel civisme i per la regulació de l’alcohol responia a un reclam popular de veïns de Vilanova que lamenten la imatge actual de la festa.

Un cop assumit que la proposta no ha quallat entre les entitats participants, Pep Sendrós ha fet un advertiment: aquí ho vam posar a votació, però si un dia passa una desgràcia, hi haurà un organisme superior que decidirà que s’ha acabat, i eliminarà l’acte o demanarà reformar-lo. Sendrós augura que, si des de l’exterior s’imposen canvis normatius, una de les primeres mesures que es demanarà aplicar serà prohibir l’alcohol.