Dimarts, 2 març 2021

Les Passions d’Olesa i Esparreguera apugen el teló renovant el repartiment

ACN

|

Una aposta per donar més paper a les dones i l’altra per fer un relleu generacional

Les Passions d’Olesa de Montserrat i Esparreguera han apujat aquest diumenge el teló amb diversos canvis i novetats. Destaca l’aposta d’Olesa per donar un major protagonisme al sexe femení, malgrat això impliqui “no ser tan rigorosos amb el text”, ha reconegut el director de l’espectacle, Ignasi Campmany. En el cas d’Esparreguera estrenen actor en el paper de Jesús. L’assumeix Edmon Reynés, en substitució de Manel Llopart, que ha defensat aquest personatge central durant disset temporades. Segons la directora, Vicky Alvelo, el canvi respon a la voluntat de l’organització de “donar una oportunitat a la gent més jove, que és qui garantirà la continuïtat de l’espectacle”.
Aquesta temporada la Passió d’Olesa busca consolidar els canvis que s’han anat realitzant en les darreres edicions. Entre les novetats, explica Campmany, que per quarta vegada consecutiva es posa al capdavant de l’espectacle, destaca una nova il·luminació i aspectes més tècnics amb l’objectiu que el muntatge resulti més àgil, amb mínimes o nul·les interrupcions entre escenes i amb un ritme que busca aproximar-se més al cinema que al teatre.

La representació més especial, però, es viurà Divendres Sant. La Passió d’Olesa, amb 500 anys d’experiència, recuperarà en aquella jornada “escenes antigues i antics actors del repartiment”, avança Campany.

L’escola de música posa la banda sonora a Esparreguera

Amb 400 anys d’història, la Passió d’Esparreguera també ha estrenat aquest diumenge la nova temporada. Serà la segona temporada amb Alvelo al capdavant. “Volíem consolidar el projecte però no t’adones i acabes fent canvis”, diu la directora. En un dels terrenys que més es notarà és en el vestuari. Així, seguint en la línia de l’any passat, se seguirà renovant el vestuari dels grups més destacables d’actors. Un altre de les novetats d’aquesta temporada és el nou vincle que s’ha establert amb l’escola municipal de música, que seran els encarregats de posar la banda sonora.

- Advertisement -

Fins a l’1 de maig es realitzaran nou representacions més de la Passió d’Esparreguera i vuit de la d’Olesa gràcies a la feina voluntària de prop de 2.000 persones.

- Advertisement -