Divendres, 10 juliol 2020

Les Passions d’Olesa i Esparreguera apugen el teló renovant el repartiment

ACN

|

+Notícies

L’Hermitage “esgotarà” els tràmits legals i exigirà responsabilitats si es denega el projecte per “criteris polítics”

El govern de Colau va reiterar divendres la negativa a negociar amb el Port i l'Hermitage un conveni

Lleida acollirà aquest estiu una setantena d’espectacles amb companyies i artistes locals en el marc de ‘Fase Cultura’

El tràmit es va posar en marxa el 15 de juny i restarà actiu fins a exhaurir el pressupost de 5M€.

Els municipis de l’Alt Penedès suspenen els àpats populars, concerts i balls de Festa Major d’accés lliure

El Consell d'Alcaldes de l'Alt Penedès ha acordat que les Festes Majors dels 27 municipis de la comarca se celebraran sense àpats populars, concerts...

Centenars de veïns de Sant Pere de Ribes celebren la Festa Major al carrer sense distanciament ni mascaretes

Centenars de veïns del nucli de Ribes de Sant Pere de Ribes (Garraf) han celebrat aquest diumenge la Festa Major al carrer amb actuacions...

La Guàrdia Urbana de Reus prohibeix tocar les matinades a un grup de grallers improvisat

La Guàrdia Urbana de Reus ha obligat a aturar les matinades que un grup de grallers de la ciutat s'ha reunit de manera improvisada...

El documental ‘Maragall i la Lluna’ retrata el Pasqual “visionari” gràcies a una cinquantena de testimonis

L'eix vertebrador de la cinta és la Lluna, que tenia 8 anys quan l'aleshores alcalde es va instal·lar a casa seva

+Llegits

Una aposta per donar més paper a les dones i l’altra per fer un relleu generacional

Les Passions d’Olesa de Montserrat i Esparreguera han apujat aquest diumenge el teló amb diversos canvis i novetats. Destaca l’aposta d’Olesa per donar un major protagonisme al sexe femení, malgrat això impliqui “no ser tan rigorosos amb el text”, ha reconegut el director de l’espectacle, Ignasi Campmany. En el cas d’Esparreguera estrenen actor en el paper de Jesús. L’assumeix Edmon Reynés, en substitució de Manel Llopart, que ha defensat aquest personatge central durant disset temporades. Segons la directora, Vicky Alvelo, el canvi respon a la voluntat de l’organització de “donar una oportunitat a la gent més jove, que és qui garantirà la continuïtat de l’espectacle”.
Aquesta temporada la Passió d’Olesa busca consolidar els canvis que s’han anat realitzant en les darreres edicions. Entre les novetats, explica Campmany, que per quarta vegada consecutiva es posa al capdavant de l’espectacle, destaca una nova il·luminació i aspectes més tècnics amb l’objectiu que el muntatge resulti més àgil, amb mínimes o nul·les interrupcions entre escenes i amb un ritme que busca aproximar-se més al cinema que al teatre.

La representació més especial, però, es viurà Divendres Sant. La Passió d’Olesa, amb 500 anys d’experiència, recuperarà en aquella jornada “escenes antigues i antics actors del repartiment”, avança Campany.

L’escola de música posa la banda sonora a Esparreguera

Publicitat

Amb 400 anys d’història, la Passió d’Esparreguera també ha estrenat aquest diumenge la nova temporada. Serà la segona temporada amb Alvelo al capdavant. “Volíem consolidar el projecte però no t’adones i acabes fent canvis”, diu la directora. En un dels terrenys que més es notarà és en el vestuari. Així, seguint en la línia de l’any passat, se seguirà renovant el vestuari dels grups més destacables d’actors. Un altre de les novetats d’aquesta temporada és el nou vincle que s’ha establert amb l’escola municipal de música, que seran els encarregats de posar la banda sonora.

Fins a l’1 de maig es realitzaran nou representacions més de la Passió d’Esparreguera i vuit de la d’Olesa gràcies a la feina voluntària de prop de 2.000 persones.