Les televisions locals oferiran en directe la Patum completa la nit de dijous

La Xarxa i Televisió del Berguedà retransmetran per diferents canals locals el primer salt de la celebració

1Les televisions locals podran oferir en directe la nit de dijous la Patum completa. Des d’un set habilitat a la plaça de Berga, el periodista de Televisió del Berguedà Martí Molina retransmetrà el desenvolupament de la Patum completa acompanyat per l’historiador i gerent del Patronat Municipal de la Patum, Albert Rumbo, i la historiadora bergadana Maria Dolors Santandreu. La retransmissió es completarà amb el testimoni directe dels organitzadors de la festa i de diferents persones que estiguin ballant a plaça gràcies a les intervencions de dos patumaires i comunicadors: Manel Medina i Eric Calderer.

També hi haurà reportatges sobre elements que s’identifiquen amb aquesta tradició, com la música i la restauració, i algunes novetats d’aquesta edició, com la pujada al santuari de Queralt per celebrar els 125 anys dels Gegants Nous i els 150 anys dels Gegants Vells.

Cinc càmeres distribuïdes per la plaça de Sant Pere oferiran una cobertura completa de l’espectacle, declarat per la Unesco Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat.