Dijous, 6 maig 2021

LLIBRES

Lleida, capital titellaire

|

Lleida acollirà més de 300 professionals de les titelles

ACN
[dropcap]U[/dropcap]n any més, el fantàstic món dels titelles inundarà els carrers, places i teatres de la ciutat. Lleida torna a ser la capital dels titelles omplint d’espectacles infantils, familiars i per a públic adult, tots els racons de la ciutat. Enguany, la Fira acollirà 21 companyies amb 72 actuacions i més de 300 professionals.

La Fira, a més de festa ciutadana i de les arts, és un punt de trobada de professionals de les arts escèniques, i més concretament, de l’art dels titelles, i s’ha consolidat com un mercat despectacles on les companyies donen a conèixer les seves creacions i els programadors poden posar-se en contacte amb elles.

Entorn a la Fira s’han organitzat diferents esdeveniments com la 13a Fira del Llibre de les Arts Escèniques, que se celebra a la plaça de l’Hort de Santa Teresa i la 10a Fira d’Artesans de Titelles, present a la plaça de la Catedral. L’exposició “Titelles d’Espuma” portarà als aparadors de les botigues de l’Eix Comercial els titelles fets pels escolars de la ciutat. La Seu Vella també s’adscriurà al marc de les activitats paral·leles, acollint un espectacle amb taller i visita al monument.

La Fira d’enguany ret especial homenatge a la seva creadora, incansable impulsadora i directora, la Julieta Agustí, que ha deixat un bagatge i, alhora, un repte al que el seu equip es proposa ser fidel i, recollint la iniciativa popular, el consistori de Lleida donarà el nom de Julieta Agustí al Teatre Municipal fins ara anomenat Espai 3, ubicat a l’antic convent de Santa Teresa. La descoberta de la placa commemorativa tindrà lloc dins els actes inaugurals d’aquesta Fira.

Publicitat