Dijous, 2 desembre 2021

Publireportatge

«Lo cutrisme», de Cecília Navarro, guanya el premi de teatre Frederic Roda 2021

|

Cecília Navarro, amb l’obra «Lo cutrisme», és la guanyadora del Premi Frederic Roda de Teatre 2021, organitzat per la Diputació de Barcelona juntament amb l’Agrupació Dramàtica de Barcelona (ADB), i dotat amb 8.000 euros i l’edició del text.

«Lo cutrisme» és un text que reflexiona sobre el món de l’art amb una sorprenent estructura dramàtica de la qual el jurat ha destacat “l’originalitat i el ritme, amb una posada en escena que pot esdevenir un repte per al director teatral”.

Cecília Navarro (Llucmajor, 2002) s’ha format en arts escèniques al Teatre Sans de Palma de Mallorca i en el gènere poètic en tallers d’escriptura a la Llibreria Literanta de Palma i a l’Escriptorium de Sabadell. L’any 2021 ha estat guardonada amb el II Premi de Poesia Marta Pessarrodona, organitzat per l’Ajuntament de Terrassa i Elixir Poètic, i amb el 45è Premi de Poesia Catalana Josep Maria López-Picó, de l’Ajuntament de Vallirana. També ha participat en el tercer volum de la revista Poetry Spam.

El jurat del premi ha estat format per representants de diferents teatres de la demarcació de Barcelona i membres de l’ADB, els quals han decidit l’obra guanyadora entre sis finalistes.

El Premi Frederic Roda

El Premi Frederic Roda es va crear l’any 2014 en memòria de qui fou una de les personalitats més influents en la vida teatral catalana: cofundador de l’Agrupació Dramàtica de Barcelona, sotsdirector de l’Institut del Teatre, actor, director, pedagog, dinamitzador i crític teatral.

L’any 2018 la Diputació de Barcelona va donar un nou impuls a aquest certamen convidant els representants dels espais escènics municipals a formar part del jurat.

L’any passat, el premi va ser per a «Negatius» de Sílvia Navarro Perramon, text que es representarà a l’estiu del 2022 a la Sala Flyhard de Barcelona. I un segon premi extraordinari, convocat en suport al sector cultural afectat pel context generat per la pandèmia de la COVID-19, va ser per a «Quan els llops udolen» de José Ignacio Garzón, que es representarà a principis del 2022 a la sala Badabadoc de Barcelona.

El premi de l’any 2019 va ser per a «Rita», de Marta Buchaca, que es va estrenar a la Sala Beckett l’octubre del 2019; ha estat de gira per Catalunya, s’ha representat també a Madrid i el maig del 2022 es podrà veure a La Villarroel de Barcelona.

L’any 2018 va guanyar el premi l’obra «Lamarr: natura morta» de Carles Batlle, que es va representar entre novembre i desembre del 2020 al TNC, dirigida per Sergi Belbel.
Els guardonats de la primera època van ser Lluïsa Cunillé per «Boira», l’any 2014, i David Plana per «Els encantats» i Josep Maria Miró per «La travessia», l’any 2015.