Dissabte, 28 novembre 2020

L’Orfeó Català, el London Symphony Chorus i del CBSO Chorus enregistren virtualment l”Ave verum’ de Mozart

Simon Halsey reuneix 160 cantaires per enviar un missatge de germanor, universalitat i solidaritat

|

160 cantaires dels cors de l’Orfeó Català i el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, el London Symphony Chorus i el CBSO Chorus de Birmingham han enregistrat virtualment un vídeo amb l”Ave verum’ de Mozart. Ho han fet sota la batuta del director artístic de les formacions, Simon Halsey, que pretén “enviar un missatge de germanor, universalitat i solidaritat”. A través d’un comunicat, Halsey ha dit que està especialment emocionat que els meus tres estimats cors s’hagin reunit per enregistrar aquesta obra mestra de Mozart; cors i ments connectats més enllà de les fronteres en temps de crisi”. El director ha destacat que la tecnologia “permet trencar barreres i eliminar distàncies enmig de la pandèmia de la covid-19″.
Simon Halsey ha explicat que ha escollit l”Ave verum’ perquè “és molt especial per l’Orfeó, ja que és una de les primeres obres que en van interpretar els cantaires fundadors”. Concretament, aquesta obra va ser interpretada per l’Orfeó en el seu primer concert, el 8 d’abril de 1892, fa més de 125 anys.

Amb aquest vídeo, els cantaires catalans procedents de l’Orfeó Català, el Cor Jove i el Cor de Noies, juntament amb el Cor de Cambra del Palau i els cantaires anglesos han volgut “testimoniar que la passió per la música els ha unit malgrat l’aïllament i la distància física que els separa”. El vídeo ha estat produït i editat pels cantaires Emili Flores (Orfeó Català) i Joaquim Badia (London Symphony Chorus).

- Advertisement -