Setmanari digital i cultural

Dijous, 1 juny 2023

L’organització del Carnaval de Vilanova descarta celebrar la rua de l’Arrivo i les Comparses per la crisi sanitària

La FAC supedita la suspensió definitiva dels actes a una reunió que mantindrà l'entitat amb l'Ajuntament

|

- Publicitat -

La Federació d’Associacions pel Carnaval de Vilanova i la Geltrú (FAC) descarta celebrar els actes més tradicionals de la festa durant el proper mes de febrer degut a la crisi de la covid-19, segons han avançat membres de l’ens a l’ACN. Així, veuen inviable tirar endavant actes com la Merengada de Dijous Gras, la rua de l’Arrivo de Sa Majestat Carnestoltes del divendres i les icòniques Comparses amb les batalles de caramels del diumenge. “Tenim claríssim que un Carnaval normal no es podrà fer”, lamenten des de la FAC, un cop constatat que la pandèmia no remet. Amb tot, remarquen que suspendre o no la programació no depèn de l’entitat, sinó que la decisió final es prendrà en una reunió que se celebrarà aviat amb la Regidoria de Cultura.
(A l’actualització es precisa que la suspensió definitiva està supeditada a una reunió entre la FAC i l’Ajuntament després d’un matís de la font informant)

Durant aquesta setmana, l’entitat preveu reunir-se amb el govern municipal per valorar la situació sanitària i l’escenari que es planteja de cara al febrer. En el cas que es decideixi suspendre el gruix de la programació tradicional, la FAC i la Regidoria de Cultura valoraran si creen una programació alternativa amb propostes virtuals o bé si cancel·len tota la feta. “Està tot a l’aire”, afirmen des de la FAC, que aposten per re formular alguns actes.

Publicitat

Des de l’entitat organitzadora de la festa a Vilanova lamenten que “la realitat de la pandèmia és incompatible” amb la celebració del Carnaval en el format habitual, ja que cada any s’agrupen milers de persones a bona part dels actes. Per al 2021, la festa està prevista de l’11 al 17 de febrer.

Mentrestant, al municipi veí de Sitges encara no s’ha pres cap decisió sobre la celebració del Carnaval. Membres de la comissió organitzadora defensen que “cal transmetre missatges positius” i lamenten el degoteig de cancel·lacions de la festa a altres municipis d’arreu de Catalunya. “Tenim molt clar que algun acte s’haurà de fer, perquè el Carnaval és massa important a Sitges”, remarquen, amb previsió de definir les línies generals del format de la festa pel 2021 abans que acabi el mes de setembre.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies