Divendres, 4 desembre 2020

Madeleine Peyroux, Archie Sheep, Monty Alexander i Dàmaris Gelabert, protagonistes del Vijazz 2019

Qualitat, popularitat, transversalitat i exclusivitat són els eixos del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2019

|

Archie Sheep, Madeleine Peyroux, Monty Alexander, Arturo O’Farrill i Antonio Lizana, Dàmaris Gelabert i Elia Bastida & Joan Chamorro Quartet són algunes dels protagonistes del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2019, que celebrarà la seva tretzena edició el 5, 6 i 7 de juliol a Vilafranca del Penedès Una aposta que, com han explicat els organitzadors, combina la qualitat dels vins i caves del Penedès amb concerts gratuïts de grans referents del jazz mundial. El director artístic, Pere Pons, ha destacat l’associació del vi i del jazz, però també la de Vilafranca i el jazz que segueix ben viva. “Hi ha un batec que es viu a la ciutat durant tot l’any i que eclosiona d’una forma molt especial des de fa 13 anys amb aquesta celebració del Vijazz”. Pons ha remarcat l’aposta de la programació per “uns criteris de qualitat, popularitat, transversalitat i exclusivitat”.
El festival s’inaugurarà el divendres 5 de juliol amb la veu nord-americana Madeleine Peyroux, que actuarà a l’escenari de la plaça Jaume I amb l’acompanyament del bateria, Graham Hawthorne, el baixista, Paul Frazier, el teclista, Andy Ezrin, i el guitarrista, Gregg Fine. Pons ha manifestat que Peyroux ha creat un segell molt personal de jazz d’autor i és “un exemple d’elegància poètica i sofisticació. Obrir el festival amb aquesta presència és tot un privilegi”, ha afegit.

Un dels plats forts també serà l’actuació diumenge d’una llegenda del món de jazz, el saxofonista Archie Sheep, acompanyat del seu quartet. Consagrat com un dels gegants del jazz, com ha detallat el certamen, “manté viva la flama des de la vessant més punyent i compromesa, sempre vinculat a la defensa de la música i cultura afroamericanes”.

El pianista Monty Alexander i el seu trio actuaran el dissabte en un concert exclusiu a Catalunya que s’engloba en la gira que l’artista està fent per a celebrar el seu 75è aniversari. Monty Alexander anirà precedit del concert del quartet de jazz caribeny d’Arturo O’Farrill i Antonio Lizana.

Una de les novetats del Banc Sabadell Vijazz Penedès 2019 serà l’obertura del festival a perfils més familiars, amb el concert el diumenge, amb l’artista per infants Dàmaris Gelabert i el seu nou espectacle ‘És l’hora del Jazz’.

Grups de jazz català

- Advertisement -

A l’espai Elles i el Jazz, al claustre de Sant Francesc, i acompanyat d’una copa de cava, s’hi podrà gaudir de les actuacions de tres grans grups de jazz català: Muriel GrossMan Quartet, Elia Bastida & Joan Chamorro Quartet i The Sey Sisters,.

Degustació de vins

La Fira de Vins del Banc Sabadell Vijazz Penedès permetrà degustar més de 300 referències de vins del Penedès i caves, en horari de tarda, vespre, nit. Max Margalef, president de l’Acadèmia Tastavins, ha explicat que sense la fira del vi no s’hauria pogut fer el festival, ja que “les seves arrels venen del món del vi”. Enguany han contactat, ha detallat, amb tots els cellers i caves i el ventall cada vegada més gran de productes del territori. “Aquest any hem buscat un espai més còmode pels tastos i els diversificarem amb formatges, xocolates i pernil, i es farà també un tast amb fruita”.

- Advertisement -

- Advertisement -