Setmanari digital i cultural

Dilluns, 5 desembre 2022

MÚSICA

Magalí Sare: “El disc ‘Esponja’ és com una vida, que comença amb el naixement”

La cantant i compositora s’inspira amb les dones de la seva família en el seu segon àlbum en solitari

|

La cantant i compositora Magalí Sare ha publicat el disc ‘Esponja’ (Microscopi), que s’inspira amb les dones de la seva família. El seu segon àlbum en solitari gira al voltant de la configuració de la pròpia personalitat i posa èmfasi en les etapes de la vida que més defineixen el caràcter com la infantesa i l’adolescència. “El disc ‘Esponja’ és com una vida, que comença amb el naixement”, afirma en una entrevista amb l’ACN. Sare es defineix com a cantautora i destaca que ha publicat un disc amb molts estils diferents: “És un disc amb moltes confessions i moltes bromes a nivell musical i sons infiltrats”.

Aquest és el segon disc de Sare com a cantautora, música pròpia i líder. “Ara he tret el que portava dins i cada tema és diferent”, explica. La cantant admet que compon cançons buscant no repetir-se i provant coses noves i que amb aquest treball ha superat la motxilla de prejudicis que tenia amb ella mateixa i la seva música. Desgrana que abans es jutjava constantment per les lletres, l’harmonia i les melodies que creava, i es deia a si mateix que tot el que feia era previsible i estava massa vist. “Aquests pensaments et frenen i et tallen les ales perquè no et deixa que passin coses”, apunta. Assegura que va ser determinant per crear el disc ‘Esponja’ tenir un piano de paret a casa.

La idea d’’Esponja’, explica, ve de quan naixem i som una ‘tabula rasa’ i tot és nou, tot ho arxivem i ens trauma i tota aquesta informació l’anem retenint, assegura. “Fer aquest disc és una cosa que recordaré tota la vida i té relació amb l’adolescència i la infantesa, que són èpoques vulnerables”.

Sare s’inspira especialment amb les dones de la seva família que ho han passat malament i en concret amb la seva primera neboda, com també amb la història de la seva mare i la nena que un dia va ser.

Aforismes

La idea no era fer un disc físic, sinó un llibret amb les cançons ben presentat. Més enllà de les lletres, ha inclòs finalment aforismes, que són petits acudits, i petites poesies i alguns pensaments posats per capítols.

Gravat pràcticament durant tot l’any 2021, aquest disc ha estat enregistrat en diferents llocs: principalment a Olivera Estudi, a Banyoles, on ha treballat amb el productor Pau Brugada, en espais singulars de Centelles i la Fundació La Plana on va gravar diferents guitarres amb en Sebastià Gris, a Estudis Ground de Cornellà del Terri on varen fer sessions de gravació amb el baixista Vic Moliner i el bateria Dídak Fernàndez i a BSO i a El Patio Estudio a Barcelona, on van gravar les col·laboracions del disc.

A ‘Esponja’ hi ha dues col·laboracions: la primera amb Salvador Sobral amb el tema ‘Sempre vens assim’, produït per Sebastià Gris i ella mateixa, del qual se’n pot veure un videoclip, i la segona col·laboració és amb el grup Las Migas a la cançó titulada ‘ETC’.


Gira

La cantant ha presentat ja el disc a Sant Quirze del Vallès i al Teatre Monumental de Madrid, i actuarà pròximament a l’Auditori de Girona, al Petit Palau del Palau de la Música, al Primavera Musical a Vistabella (Tarragona), al Festival Ibérica de Praga i Brno i al Jardí de la Casa Llorenç de Vilallonga (Mallorca).

Magalí Sare

Cantant, instrumentista i compositora, l’any 2018 va publicar el seu primer disc en solitari ‘Cançons d’amor i dimonis’. L’any 2020 en va publicar dos a duet: ‘A boy & a girl’ amb el guitarrista Sebastià Gris i ‘Fang i núvols’, amb el contrabaixista Manel Fortià, un duet conegut per haver interpretat l’himne de Catalunya.

També, ha publicat dos discos com a soprano del Quartet Mèlt ‘Maletes’ (2016) i ‘Xarrampim!’ (2017), un quartet de veus a capella que es va donar a conèixer al gran públic arran d’haver guanyat el concurs ‘Oh Happy Day’ de TV3, i un altre disc amb la pianista i compositora Clara Peya, ’Estómac’ (2018).

Publicitat