Setmanari digital i cultural

Dijous, 11 agost 2022

FESTES I TRADICIONS

Maria del Mar Bonet torna a interpretar el clàssic Cant de la Sibil·la a Santa Maria del Mar

La cantautora ofereix un repertori nadalenc acompanyada del guitarrista Borja Penalba

|

Maria del Mar Bonet ha tornat a interpretar el clàssic Cant de la Sibil·la aquest dimecres a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona en el marc del 23è Festival el Mil·lenni. “M’agrada tant! Des dels anys setanta fins ara no he parat de cantar-la”, ha dit Bonet sobre la cançó en declaracions a l’ACN. La cantautora mallorquina ha presentat un programa nadalenc acompanyada del guitarrista Borja Penalba, amb qui ja va gravar el seu darrer disc, i el percussionista Antonio Sánchez. Entre el repertori s’hi ha pogut sentir ‘El noi de la mare’, ‘Sant Josep aixeca a l’auba’ o ‘El Cant dels Ocells’, títols que han acompanyat altres habituals com ‘Què volen aquesta gent’.
El tradicional Cant de la Sibil·la ha estat una de les peces més esperades pels assistents al concert i aquest cop Bonet ha ofert una versió més escurçada respecte d’altres vegades. La cantant ha explicat que “sempre” procura cantar aquest tema, que considera “preciós” en esglésies i pels volts de Nadal. “És el seu marc i el seu color, sobretot en una església com Santa Maria del Mar”, ha apuntat. Es tracta d’una cançó tradicional de temps medievals, interpretada sobretot a les catedrals del sud d’Europa, on s’anuncia la fi del món i l’arribada del fill de Déu. A Mallorca, de fet, el cant és molt popular i des del 2010 es considera Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.

Bonet ha comptat amb la complicitat de Borja Penalba, la veu i la guitarra del qual han acompanyat la mallorquina en incomptables vegades en els darrers anys. Plegats han ofert altres cançons del seu últim disc, ‘Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba (En directe)’, com ‘L’amor és mar desfeta’ o ‘Jo d’aquesta cançó en dic Ripoll’, entre altres. Una de les últimes cançons del recital ha estat ‘La Balanguera’, que el públic –més de 400 persones- ha acabat entonant juntament amb la cantautora. El concert també s’oferirà en les pròximes setmanes al País Valencià i a Mallorca.

Reducció d’aforaments a la cultura

Bonet ha lamentat les noves mesures per frenar la covid, que impliquen una reducció d’aforament al 70% en espais culturals. “Hi ha moltes sales petites i molta gent que no ho pot aguantar”, ha assegurat. “És difícil de suportar”, ha afegit. Per la cantautora mallorquina la solució passa per garantir les mesures de seguretat en tots els espais, prenent la temperatura als assistents i amb “més” vacunació.

Per la seva banda, els responsables del Festival del Mil·lenni han assegurat que les restriccions arriben en un moment “complicat”, ja que tenen quatre concerts programats al Palau de la Música per la pròxima setmana amb les entrades exhaurides. “Ens veiem obligats a tornar els diners als clients”, ha explicat a l’ACN un dels responsables del festival, Carlos Pérez Romagosa. Així mateix, ha assegurat que això afecta a més de 400 persones i el criteri per retornar les entrades serà “purament” per ordre de compra. “Als últims compradors serà a qui els hi retornarem les entrades”, ha detallat Pérez.

Sobre la possibilitat de fer dos passis per tal de no retornar les entrades ja venudes, l’organització ha assegurat que “es complica molt” per una qüestió d’horaris, ja que els concerts estan programats entre setmana. “No podem fer un passi a les cinc de la tarda i un altre a les nou de la nit”, ha subratllat Pérez.

Publicitat